Samo Lampret zavrača vse očitke! “To je umor mojega podjetja”

Na portalu necenzurirano.si so v prispevku, objavljenem 7. maja 2020, namignili, da naj bi bil predsednik RK Slovenj Gradec 2011 Samo Lampret politično vpleten v posel z maskami. Zaradi tega naj bi bil tudi “povezan” z obstankom Maribora, saj Slovenjgradčani podpirajo razširitev lige na 14 ekip. Lampret je odkrito in brez dlake na jeziku povedal, kaj in kako zadeve stojijo. 


Najprej naj omenimo, da so na portalu necenzurirano.si napisali tudi: “Dokazov, da bi reševanje mariborskega kluba Acronu pomagalo do posla, ni.” Predsednik Slovenj Gradca Samo Lampret je lastnik in direktor podjetja Acron, ki je glavni sponzor slovenjgraškega kluba. 

Acron je z Zavodom Republike Slovenije za blagovne rezerve podpisal pogodbo za 19,5 milijona evrov .

Vse očitke, ki so v zadnjih dneh šli na njegov račun, Lampret kategorično zavrača in jih označuje za laž. Za tiskano izdajo Ekipe je Lampret razložil celotno situacijo in se tudi malce pokesal. “Žal mi je, kolikor imam las na glavi, da sem se zapletel v to. Vse, kar govorijo, je laž, na katero nimaš možnosti odgovoriti. To je diskreditacija podjetja, ki ima 250 zaposlenih ljudi. /…/ To, kar se dogaja, je osebni in poslovni medijski umor mojega podjetja.”

Povezava s Petkom? “Tudi to ni res!”

Dosti se tudi omenja brata Petek. Borut Petek je nekdanji tajnik stranke SDS, ki ga sedaj mediji povezujejo s podjetjem GenePlanet, preko katerega poteka posel za dobavo respiratorjev. Njegov brat Kristijan pa je tesno povezan z RK Maribor Branik. Kot namigujejo na portalu necenzurirano.si, naj bi bil Lampret povezan tudi z Borutom Petkom, a tudi to predsednik RK Slovenj Gradec 2011 zavrača. “Boruta Petka sem videl enkrat v življenju,” je za Ekipo povedal Samo Lampret.

Komentarji