Sander Sagosen: “Logično bi bilo končati sezono”

Letošnjo sezono vseh rokometnih lig in drugih športov po svetu je zaznamovala pandemija koronavirusa. Aktualna sezona EHF Lige prvakov bi naj epilog doživela avgusta, ko bodo najboljše štiri ekipe nastopile na final 4 v Kölnski Lanxess Areni. O odločitvi evropske rokometne zveze (EHF9) o nadaljevanju tekmovanj so deljena mnenja, svojega pa je podal tudi norveški zvezdnik Sander Sagosen.


Eden izmed najboljših igralcev sveta Sander Sagosen bo prvega julija iz Pariza prestopil v nemški Kiel. Ob primeru uvrstitve PSGja na finalni turnir Lige prvakov, Norvežan ne bo mogel zaigrat za Francoze, hkrati ni bil del ekipe Kiela, ki se še tudi lahko uvrsti na Final 4 v Kölnu.

“V moji glavi je veliko stvari. Najbolj logično bi bilo, da bi zaključili letošnjo sezono brez finala v Kölnu in začeli graditi na naslednji sezoni. Vsem je težko. Nihče ne ve, kaj bo prinesla prihodnost. Bomo v naslednji sezoni igrali dva finala lige prvakov? Bi potem morali igrati domače prvenstvo, dva finala Lige prvakov in še Olimpijske igre? Opcij je veliko, zaenkrat pa je na prvem mestu zdravje,” je povedal zvezdnik Sagosen, ki zaenkrat še ostaja član velikega Pariza.

Komentarji