Sanjski debi Pajoviča na klopi avstrijske reprezentance

Novopečenega trenerja avstrijske reprezentance Aleša Pajoviča je na krstni tekmi čakala izjemno težka naloga. Nasprotnik reprezentance Avstrije je bil aktualni evropski prvak Španija. Varovanci Pajoviča se nasprotnika niso ustrašili in slavili zasluženo zmago (29 : 28). Pajovič je eden redkih trenerjev avstrijske reprezentance, ki mu je že na prvi tekmi uspel vrhunski rezultat. Na avstrijski rokometni zvezi niso dvomili, da gre za odličnega stratega in ga še pravočasno vključili v trenerski štab.


Avstrijci so večino tekme narekovali tempo evropskim prvakom. Po izjemnem začetku domačinov, ki so igrali odlično v orbambi, se Španci nikakor niso znašli. Španci niso našli poti mimo centralnega bloka Avstrijcev, ki so ga sestavljali Bilyk, Bozović in Posch. Domačini so prvi polčas tekme zanesljivo dobili z 14 : 11.

V začetku drugega polčasa pa smo lahko videli povsem drugačen obraz Špancev, ki so izenačili že v tretji minuti drugega dela (14 : 14). V 40. minuti so Avstrijci zaostajali z dvema goloma zaostanka. Varovanci Pajoviča pa so kljub zaostanku ohranjali mirne živce in uspeli zadevati. V 45. minuti je v avstrijska vrata prišel Thomas Bauer, ki je takoj ob prihodu v igro zanetil ogenj v obrambi Avstrije. Štiri zaporedne obrambe avstrijskega vratarja so bile ključne za vodstvo domačinov z 23 : 21.

Španci so uspeli priti do izenačenja, a so si domačini v 57. minuti priigrali prednost dveh golov (28 : 26), ki je bila ključna za zmago Avstrije. V domači dvorani avstrijske reprezentance si je Pajovič na koncu tekme pred 3,500 gledalci prislužil stoječe ovacije.

V spodnjem videu si oglejte obrambe Bauerja, ki so bile ključne za zmago Avstrije:

AVSTRIJA : ŠPANIJA 29 : 28 (14 : 11)
Četrtek, 11. april 2019, 20:15, Dornbirn


FOTO: OHB

Komentarji