Vujović: “Po tekmi sem se domačemu selektorju opravičil za našo zmago”

Na včerajšnji prvi tekmi proti Nizozemcem v kvalifikacijah za nastop na EP 2020 Slovenci niso prikazali všečne igre. Slovenski rokometaši so v predmestju Amsterdama hodili po robu in v končnici dvoboja po pravi srhljivki vendarle premagali Nizozemce in naredili korak v pravo smer ter se še bolj približali nastopu na evropskem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji.


Kljub zmagi v strokovnem štabu slovenske reprezentance ne morajo bit zadovoljni z prikazano igro. Razočaranje nad prikazanim je po tekmi izrazil tudi selektor Veselin Vujović: “Po tekmi sem se domačemu selektorju opravičil za našo zmago. Nizozemci so bili boljši od nas in prikazali lepši rokomet. Do zmage smo prišli z zvrhano mero sreče, po golu Janca in našem edinem vodstvu na tekmi. Zelo redke so tovrstne poti do zmage, a se dogajajo. Upam, da se bodo moji izbranci iz tekme v Almereju kaj naučili. V današnjem rokometu ne smeš nikogar podcenjevati, trenutno smo zelo povprečna reprezentanca, ki je imela ogromno sreče na današnji tekmi.”

Kljub slabi igri Slovencev na včerajšnji tekmi pa sta izstopala Blaž Janc in Urh Kastelic. Igralca, ki sta skupaj igrala že v mlajših kategorijah sta v kriznih trenutkih reševala Slovence.

Blaž Janc:“Na rokometnem prizorišču ni več lahkih tekem, na nobeni od njih ne moreš biti več prepričan v zmago. Nizozemci so nas uvodoma povsem nadigrali, njihova igra je bila domiselna in polna idej. Čestitke za to, po drugi strani pa čestitke tudi nam, ki smo se v končnici tekme izvili iz nerodnega položaja in dosegli zmago po prvem in edinem vodstvu na tekmi. Tudi to je kakovost vrhunskih ekip.”


FOTO: Facebook

Komentarji