Se romunski rokomet s Pascualom vrača na pota stare slave?

Kot smo pred dvema tednoma že poročali na našem portalu, dolgoletni trener Barcelone zapušča Katalonijo. Xavi Pascual po 12 letih zapušča Barcelono in zaključuje sodelovanje s klubom, v katerem je deloval vse od leta 2009. Pascual bo najlepše mogoče slovo od kluba iskal na finalnem turnirju FINAL4 Lige prvakov v Kölnu 12. in 13. junija.


Pascual pa si je ob naznanitvi slovesa od Barce že hitro našel novega delodajalca. Španski trenerski maček bo v naslednji sezoni postal novi trener romunskega državnega prvaka HC Dinamo Bukarešta. Tam bo deloval tudi s Cedricom Sorhaindom, ki se po letošnji sezoni prav tako poslavlja od dresa Barce.

Pascual bo tako romunski klub skušal spraviti na višji nivo in ga narediti konkurenčnega v Evropi. Španski trener bo prevzel tudi moško reprezentanco Romunije, katero je že vodil v kvalifikacijah za EHF EURO 2018, a brez uspeha.

Romunija je v preteklosti že veljala za izjemno močno rokometno državo. S prihodom Pascuala, ki bo tako veliko bolj vpet v romunski rokomet, si Romuni nadejajo dvig kakovosti tamkajšnjega rokometa.

FOTO: Barca Handbol

Komentarji