Sebastian Skube ostaja na Danskem

Pred nekaj dnevi smo na našem portalu pisali o morebitnem sanjskem prestopu slovenskega legionarja Sebastiana Skubeta. Trebanjec je bil tarča velikana iz Francije PSG, ki je zamenjavo za poškodovanega Nikolo Karabatića videl prav v slovenskem reprezentantu. A kot kaže je prestop padel v vodo in starejši od bratov Skube vendarle ostaja v danskem Bjerringbro-Silkeborgu.


“Odločil sem se, da bom ostal na Danskem. Selitev v Francijo bi bila za mojo družino preveč tvegana, sploh v času pandemije novega koronavirusa. Če bi bil deset let mlajši, ne bi veliko razmišljal, takoj bi sprejel to ponudbo,” je za spletno stran danske televizijske postaje TV2 Sport med drugim dejal 33-letni Skube.

Skube tako ostaja v danskem klubu, v katerem igra že od leta 2014. Slovenski rokometaš si je z dobrimi predstavami v dresu danskega kluba prislužil tudi vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije. Selektor Ljubomir Vranješ je Trebanjca uvrstil na seznam reprezentantov za prvi cikel kvalifikacij za nastop na EURU 2022 proti Poljski in Turčiji, a je moral svoj povratek v reprezentanco zaradi natrgane prepone odpovedati.

FOTO: Bjerringbro-Silkeborg Håndbold Facebook

Komentarji