Sebastjan Sovič: “Komaj smo čakali na nadaljevanje tekmovanja”

Slovenjgradčani so odkrito napovedovali, da se bodo v drugem delu sezone borili za uvrstitev med top 6 ekip. Začeli so odlično, saj so na prvi domači tekmi po premoru premagali ekipo RD Urbanscape Loka. Pred tekmo sta imeli ekipi na prvenstveni lestvici enako število točk. Zato smo tudi spremljali zelo razburljivo tekmo.


Pred lepo napolnjenimi tribunami v Slovenj Gradcu so se domači navijači razveselili zmage. Čeprav so ob polčasu vodili rokometaši Loke, vendar je bila ta prednost minimalna (13:14). V nadaljevanju tekme pa so domačini zaigrali tako kot znajo in najprej tekmo izenačili in nato še povedli. Do konca tekma Ločani niso več pustili, da bi se približali in so tako osvojili novi dve točki.

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD URBANSCAPE LOKA 30:26 (13:14)
Glendža in Pajt (2) po 6; Jamnik 7 (4), Atanasov 5.

IGRALEC TEKME: Domen Ošlovnik

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011:
“Komaj smo čakali nadaljevanje tekmovanja, saj so bile priprave kar dolge. Fantje so bili že nestrpni, videlo se je, da so tudi na terenu želeli prikazati to, kar smo trenirali. Moram jim čestitati za disciplinirano predstavo. Ve se, da je bilo v igri ogromno, to je bila borba z neposrednim tekmecem za obstanek. Urbanscape Loka igra zelo dober rokomet, njeni igralci so vztrajni, uigrani, borbeni in bilo je zelo težko. Res je, da smo zaostajali, ampak že pred tekmo smo se z fanti pogovarjali, da je najbolj pomembno, da ostanemo v stiku s tekmeci do zadnjih 10 minut. To nam je uspelo, preostali del smo nato igrali res dobro. Držali smo žogo in rotirali, ter zadeli te neovirane strele, ki jih mogoče v prvem polčasu nismo uspeli realizirati. Poleg tega se je razigral med vratnicama izjemni Ošlovnik in to je bila še pika na i. Izjemno sem vesel zaradi naših navijačev, ki so spet prišli v polnem številu.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Aljaž Sešel

Komentarji