Sebastjan Sovič: “Prikazali smo to, kar smo v tem trenutku sposobni”

Začetek prvoligaške sezone sta prejšnjo sredo otvorila novinec v slovenski eliti Slovenj Gradec in Ribnica. Po odličnem prvem polčasu so Korošci popustili, Ribničani pa so izkoristili mirno glavo in tekmo dobili z razliko treh golov. Slovenjgradčani kljub porazu ostajajo optimistični in z nestrpnostjo pričakujejo naslednjo domačo tekmo proti Trebnjem.


V nabito polni dvorani v Slovenj Gradu so bili domači priča pravemu rokometnemu spektaklu. Izkušeni Ribničani, ki se mudijo na kvalifikacijah za pokal EHF so v prvem polčasu z nekaj nezbranosti dovolili nasprotniku doeganje lahkih golov.

Trener Slovenj Gradca Sebastjan Sovič kljub porazu meni, da so njegovi fantje odigrali odlično tekmo: “Dobro smo se pripravili na nasprotnika, od prve minute naprej igrali odlično obrambo, kar nam je omogočalo tudi hiter prehod v polprotinapade. Prav tako smo solidno odprli tudi drugi polčas, nekje vmes pa smo ostali brez igralca, nato celo dveh, odločili smo se odigrati akcije brez vratarja, ki jih še nimamo najbolje uigrane. Hitro smo prejeli tri zadetke in tu se je tekma prelomila. Svojim fantom moram čestitati, saj so prikazali to, kar smo v tem trenutku sposobni. To je bila najboljša predstava fantov do sedaj skozi celotno pripravljalno obdobje.”

Trener Ribnice Damjan Škaper je zadovoljen z drugim polčasom v Slovenj Gradcu: “V drugem polčasu se je tekma prelomila. Bili smo dovolj zreli, da v ključnih trenutkih nismo delali napak. Tekmec je dobro izkoristil naš zaspan začetek, na srečo pa smo se še pravočasno prebudili in tekmo obrnili v svojo korist.”

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji