Sebastjan Sovič: “Ta izpad se bo našim otrokom poznal”

Slovenski kolektivni šport še vedno v večji meri miruje. Včeraj smo na našem portalu že pisali o pozivu panožnih zvez za odprtje kolektivnega športa, situacijo pa je v izjavi za Večer Koroška komentiral tudi trener članske ekipe Slovenj Gradca in vodja Rokometne šole Sebastjana Soviča v Šoštanju.


Na štirih panožnih zvezah nogometa, košarke, odbojke in rokometa opozarjajo, da so mladi že predolgo časa brez tekmovanj in treningov: “V danih razmerah se je treba ustrezno prilagoditi, nikakor pa ne zaustavljati športne aktivnosti in čakati na nepredviden konec epidemije,” so predstavniki NZS, RZS, KZS in OZS zapisali v pozivu Direktoratu za šport RS. “Velja izpostaviti, da z v nedogled trajajočo prekinitvijo aktivnosti izgubljamo tudi stik s konkurenco po svetu, ki svoje aktivnosti vendarle izvaja v novonastalih razmerah,” so še zapisale panožne zveze.

Mlajši rokometaši še vedno opravljajo aktivnosti, a v zelo omejnem obsegu. Članski trener Slovenj Gradca, ki je jesenski del lige NLB končal na visokem 4. mestu, pravi, da je veliko mladih rokometašev ostalo brez pravih treningov: “Vaje delajo po skupinah, trenerji pošiljajo program telesne priprave. Z žogo ne moremo delati. Ta izpad se bo našim otrokom poznal. Želimo si, da bi lahko spet začeli s treningi. Ogromno je na starših – če bodo oni aktivni doma, se bo poznalo manj, če bodo otroci prepuščeni sami sebi, pa bodo posledice vidne tudi v dvorani. Želimo si, da ta volja po športanju ne bi upadla in je ne bodo nadomestili novi hobiji, kot je sedenje za računalnikom,” je za Večer Koroška povedal Sebastjan Sovič.

Komentarji