SEHA potrdila: namesto Celja v ligi romunska Steaua

Po nekajtedenskih ugibanjih in neuradnih novicah je vendarle prišla uradna novica, da bo v prihodnji sezoni v SEHA ligi namesto naših državnih prvakov nastopala romunska Steaua iz Bukarešte.


Po tem, ko je velenjsko Gorenje že pred časom potrdilo, da ne bo igralo Seha lige, je bilo le še vprašanje, kdo bo zamenjal najtrofejnejši slovenski rokometni klub pri nas – RK Celje Pivovarna Laško. Seha liga je danes dokončno potrdila, da bo deseto mesto v sezoni 2018/19 zasedel romunski državni prvak Steaua Bukarešta. 

Predsednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski je ob tej novici povedal: “Z veseljem vam sporočamo desetega udeleženca SEHA lige, in sicer je to dvakratni prvak Lige prvakov – CSA Steaua Bucuresti. Ponosno smo, da bo med nami klub s takšno rokometno zgodovino in verjamemo, da bo to prineslo veliko rokometnega zanimanja tudi v prestolnici Romunije.”

“Ko smo s strani SEHA lige prejeli povabilo za igranje, je bila celotna moja ekipa zelo vesela. Za nas je to velik izziv in seveda nova izkušnja. Zelo težko bo nastopati na štirih frontah, ampak ne moreš tekmovati in trenirati, če za to na daš vse od sebe in se žrtvuješ. Seveda, navijači v Bukarešti so prav tako navdušeni, z veseljem pričakujejo vse te odlične ekipe tako v mestu kot pred TV zasloni”, je veselje z novinarji delil direktor romunskega kluba Vasile Stinga. 

 

Foto: CSA Steaua

Komentarji