Selektor in kapetan podobnih misli

Po porazu proti Švici je bilo razpoloženje v slovenskem taboru vse prej kot prešerno. 


Reprezentanci se bosta na povratni tekmi pomerili v nedeljo ob 16. uri. Na svetovno prvenstvo bo napredovala reprezentanca, ki bo imela boljšo razliko med prejetimi in doseženimi zadetki v seštevku obeh tekem.

Uroš Zorman, selektor Slovenije:
“Švicarji nas niso presenetili z ničemer. Nas so nekoliko presekale zdravstvene težave, ki so se razvile skozi dan, ekipo za tekmo pa je bilo potrebno določiti zjutraj. Klemnu Ferlinu je oteklo koleno, Blaž Janc je na ogrevanju začutil bolečine v hrbtu, Aleks Vlah pa se že cel teden muči s poškodbo rame. Nekoliko več priložnosti za igro so tako dobili ostali rokometaši. Bilo je prisotne nekaj nervoze in treme. vse to je botrovalo razpletu. V drugem polčasu smo zgrešili kar nekaj neoviranih strelov. Enostavno ni šlo. Na koncu smo iztržili še dober rezultat.”

Tilen Strmljan, slovenski reprezentant:
“Tekmo smo dobro začeli in prišli že do štirih zadetkov prednosti. Za tem smo nekoliko popustili in Švicarjem omogočili, da so se v drugem polčasu približali. Naša realizacija v napadu ni bila na primerni ravni, na drugi strani pa smo tekmecem dopustili preveč lahkih strelov z zunanjih igralnih mest. Švicarji so na koncu zasluženo slavili zmago, a čaka nas še ena tekma. Verjamem v našo ekipo in uvrstitev na svetovno prvenstvo.”

Jure Dolenec, kapetan Slovenije:
“Zgrešili smo ogromno neoviranih strelov. To je bil v trenutkih, ko so nas tekmeci ujeli, naš največji problem. Škoda, v Švico se podajamo z golom zaostanka, tam pa nas čaka še 60 minut boja. Niš še ni izgubljenega. Upamo lahko na dober rezultat. Je pa dejstvo, da ko slovenski reprezentanci manjkajo štirje ali pet igralcev, to ni več ista ekipa.”

Komentarji