Hladen tuš, ki pa ima še nekaj tople vode v bojlerju

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v neposrednih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2025 na prvi tekmi v Kopru danes izgubila s Švico s 26:27 (15:12). Moštvi se bosta na povratni tekmi pomerili v nedeljo v Winterthurju.


Črne minute sredi drugega polčasa so slovenske rokometaše stale zmage na prvi tekmi s Švico. Gosti so po zaostanku s štirimi zadetki v prvem polčasu v drugem pokazali drugačen obraz, predvsem pa so izkoristili napake Slovenije.

Tej je po dolgi sezoni v drugem polčasu manjkalo energije in zbranosti. Na igrišču je ob odsotnosti vsaj treh standardnih članov bila tudi brez Blaža Janca, ki je v svojem 100. nastopu za reprezentanco obsedel na klopi zaradi bolečin v hrbtu, ekipi zaradi otečenega kolena ni mogel pomagati niti prvi vratar Klemen Ferlin.

Po prepričljivo dobljenem prvem polčasu za Slovenijo se je sicer v podobnem slogu začel tudi drugi polčas. Slovenija je kljub igralcu manj na igrišču ob izključitvi Jerneja Drobeža v 33. minuti ohranila vodstvo treh zadetkov s 17:14 z zadetkom Deana Bombača.

S tem golom pa se je začel niz napak v obrambi in napadu, ki so ga Švicarji izkoristili. Slovenska prednost se je hitro topila, Švicarji so v 37. minuti najprej izenačili na 18:18, sledili sta dve obrambi Jannisa Scheidigerja v švicarskih vratih in prvo vodstvo Švice pri 20:19 v 41. minuti.

Slovenija je bila v teh minutah na igrišču nemočna. Po novi napaki v napadu je Švica prvič povedla z dvema goloma razlike (19:21), kmalu zatem pa ob pomanjkanju slovenskih zadetkov s tremi.

Slovenci so kljub podpori domače publike težko držali korak z opogumljenimi tekmeci. Švicarji so tako v 48. minuti znova povedli s tremi goli razlike 23:20, Slovenija je v nadaljevanju sicer poskušala vse, da bi strnila vrste, a so bili goli težko dosegljivi.

Ob bučni podpori navijačev je po dveh obrambah Urbana Lesjaka zmanjšala zaostanek in celo izenačila na 25:25, a je Švica v zaključku znova našla prave odgovore, Slovenija pa je še enkrat izgubila žogo v napadu.

V ključnih minutah se je izkazal prvi strelec Švicarjev Manuel Zehnder, ki je tekmo končal z osmimi zadetki. Šest jih je prispeval Lenny Rubin.

Za Slovenijo, ki ji je v drugem polčasu manjkalo nekaj napadalne učinkovitosti, je pet zadetkov dosegel Aleks Vlah, štiri jih je dosegel Domen Novak.

Reprezentanci se bosta na povratni tekmi pomerili v nedeljo ob 16. uri. Na svetovno prvenstvo bo napredovala reprezentanca, ki bo imela boljšo razliko med prejetimi in doseženimi zadetki v seštevku obeh tekem.

Komentarji