Senzacionalni prestop: Luc Abalo bo kariero nadaljeval na Japonskem!

Legendarni francoski rokometaš in eden najboljših igralcev na položaju desnega krila vseh časov, Luc Abalo, nadaljuje svojo kariero. 37-letni Francoz se pridružuje japonskemu klubu Zeekstar Tokyo. Senzacionalni prestop je v sporočilu za javnost potrdil tudi japonski prvoligaš.


Japonski klub Zeekstar Tokyo je pred nekaj urami v sporočilu za javnost navedel, da se klubu pridružuje izkušeni francoski reprezentant Luc Abalo. Abalo velja za enega najboljši desnih kril vseh časov, minulo sezono pa je preživel pri norveškemu klubu Elverum.

Francoz naj bi bil že od nekdaj naklonjen ideji, da se v svoji karieri pridruži japonski rokometni ligi. V izjavi ob prestopu meni, da bo lahko svoje znanje in izkušnje delil na Japonskem in izboljšal rokomet v deželi vzhajajočega sonca.

Abalo se bo jeseni preselil na Japonsko, kjer se bo pod predpisanimi ukrepi pridružil ekipi Zeekstar Tokyo.

Luc Abalo je v svoji karieri igral v evropskih klubih kot so BM Ciudad, Real Paris Saint-Germain in Elverum. Francosko desno krilo je osvojilo praktično vse, kar se osvojiti da: ligo prvakov, svetovno prvenstvo, evropsko prvenstvo in olimpijske igre. Za francosko reprezentanco je odigral 286 tekem in dosegel 854 golov.

 

 

FOTO: Luc Abalo Facebook

Komentarji