Sikošek Pelko boljši od Szegeda, Meškov slavil proti Elverumu

Domen Sikošek Pelko je z Flensburgom premagal Pick Szeged Nika Henigmana, Boruta Mačkovška, Mateja Gabra in Deana Bombača. Meškov Brest Simona Razgorja, Jake Malusa in Staša Skubeta je dosegel pomembno zmago proti Elverumu. 


Flensburg je gostil Pick Szeged in ga premagal z 2 zadetkoma razlike. Szeged tako po 5 tekmah zaseda šele predzadnje mesto v skupini A. Flensburg je bolje odprl tekmo in povedel z 2-0. Szeged je hitro odgovoril, a je nato Flensburg spet ušel na 3 gole prednosti. Gostje se niso dali in povedli z 6-7. Flensburg pa je nato spet zaigral bolje in polčas dobil z 11-10. Szeged se ni več uspel približati na več kot gol zaostanka in sledil je poraz z 26-24. Za Flensburg Domen Sikošek Pelko ni dosegel gola, pri Szegedu so Dean Bombač, Nik Henigman in Borut Mačkovšek dosegli po en zadetek, Henigman pa je prejel tudi rdeči karton.

Meškov Brest je v domači dvorani premagal norveški Elverum. Tekmo so bolje začeli in vodili vse do konca prvega polčasa, ko je z 13-14 in kasneje z 15-17 povedel Elverum. To pa Meškova ni zaustavilo in v drugem polčasu so počasi prevzeli vajeti igre v svoje roke. Norvežani se niso dali in pri rezultatu 24-26 imeli vse v svojih rokah, Takrat pa je bolje zaigral Meškov, ki je v zadnjih minutah prejel samo en gol in tekmo dobil z 29-27.  Za Meškov sta Staš Skube in Simon Razgor dosegla po 3 gole, Jaka Malus pa je dodal enega.

REZULTATI LIGA PRVAKOV 3. 12. 2020

Flensburg : Szeged 26:24 (11:10) Sikošek 0; Bombač 1, Mačkovšek 1, Henigman 1

Meškov Brest : Elverum 29:27 (15:17) Skube 3, Razgor 3, Malus 1 za Brest

Komentarji