Visoki zmagi Rusije in Norveške za otvoritev prvenstva

V uvodnem dnevu prvenstva so favoritinje začele silovito in po pričakovanjih. Videli smo zmage Nemčije, Rusije, Norveške in Švedske.


Uvodna tekma Evropskega prvenstva med Romunijo in Nemčijo je pripadla slednjim. Nemke so odlično začele tekmo in takoj povedle z 0-4. Romunija, ki stavi predvsem na Cristino Neagu ni uspela slediti hitremu ritmu tekmic. Drugi polčas je spet bolje odprla Nemčija in povedla z 10-14. Romunke so se nato zbrale in rezultat izenačile na 14-14, ni pa jim uspelo povesti. Nemčija je z zbrano igro nadaljevala vse do konca in prišla do zmage 19-22. Strelke so bile na obeh straneh bolj enakomerno razporejene. Za Nemčijo so po 4 gole dosegle Bolkova, Maidhofova in Nadzinavicius, za Romunijo pa je Neagu prav tako dosegla 4, po 3 so dodale Buceschi, Laslo in Ostase.

Rusija je zelo zanesljivo premagala Španijo, čeprav so Španke celoten prvi polčas držale korak z Rusinjami in tudi vodile do rezultata 8-11. Rusinje so nato stopile na plin in polčas dobile z 2 zadetkoma prednosti(13-11). V uvodnih minutah 2. polčasa smo gledali igro gol za gol, nato pa je Rusija z nekaj hitrimi zadetki ušla in povedla za 5. Španke ritmu niso mogle več slediti in tekmo so izgubile z 9 zadetki razlike. Pri Rusiji so bile strelsko najbolj razpoložene Bobrovnikova, Dmitrijeva, Kožokarjeva in Skorobogatčenko, ki so dosegle po 4 gole. Za Španijo so Gutierrezova, Martinova in Pena zadele štirikrat.

Norveška je takoj na začetku pokazala, da je spet ena glavnih favoritinj za naslov. Poljska je naletela na hitro igro in protinapade, ki jim je bilo težko slediti. Prvi polčas je Norveška dobila za 4(17-13). V drugem delu so Norvežanke hitro stopnjevale ritem in tekmo več kot zanesljivo dobile z 13 zadetki razlike(35-22). Za Norveško sta po 6 golov dosegli Reistad in Mork, pri Poljakinjah pa je bila prav tako z 6 najbolj razpoložena Marta Gega.

Švedska je težje od pričakovanj premagala Češko, potem ko je bila tekma ves prvi polčas izenačena. V drugem je povedla Češka celo z 14-17 in kar dolgo časa so Švedinje potrebovale, da so se zbrale in spet prevzele vajeti igre. Na koncu tekme je Češka popustila in Švedinje so se veselile prve zmage na prvenstvu. Najbolj razpoložena pri Švedinjah je bila Linn Blohm s 5 goli, za Češko pa je Jerabikova dosegla 8 golov.

 

REZULTATI EVROPSKO PRVENSTVO 1. KROG

Romunija : Nemčija 19:22(10:13) Neagu 4; Bolk, Maidhof, Nadzinavicius 4

Rusija : Španija 31:22(13:11) Bobrovnikova, Kožokar, Skorobogatčenko, Dmitrijeva 4; Martin, Gutierrez, Pena 4

Norveška : Poljska 35:22(17:13) Mork, Reistad 6; Gega 8

Švedska : Češka 27:23(13:13) Blohm 5; Jerabikova 8

FOTO: Stanko Gruden/Kolektiff

Komentarji