Škandal testiranja nosečnosti v Nantesu

Po poročanju številnih priznanih evropskih medijev je nedolgo nazaj v francoskem ženskem rokometu prišlo do neizmernega škandala. V francoskem klubu Nantes je šest igralk naznanilo, da so v klubu brez njihove vednosti opravili test nosečnosti.


Po poročanju združenja profesionalnih rokometnih igralcev (AJPH) v četrtek, 13. februarja, naj bi ob začetku aktualne sezone v enem izmed francoskih rokometnih klubov opravili teste nosečnosti igralk brez njihoga vedenja.

“Testi niso bili opravljeni ilegalno ali brez vednosti igralk. Ravno nasprotno, testi so bili opravljeni kot zaščita igralkam. Bili so predpisani kot del zdravniškega pregleda igralkam, ki še imajo podpisano pogodbo,” je povedal predsednik Nantesa Arnaud Ponroy.

Predsednica ženske francoske rokometne lige Nodjialem Myaro je bila ob novici šokirana: “Bila sem presenečena in šokirana. Gre za zelo neprijetno stvar. V ligi imamo jasen protokol: krvne izvide uporabimo izključno za pregled ravni železa in vitamina, v nobenem primeru pa za teste nosečnosti. Če bodo ugotovljene kršitve jih bomo vsekakor kaznovali.”

Komentarji