Sklenjen redni del modre in zelene skupine 1. ženske rokometne lige

Redni del zelene skupine 1. ženske rokometne lige je bil sklenjen v petek, v ponedeljek pa se je z dvobojem med Krimom Mercatorjem in Litijo zaključil še redni del modre skupine.


Ljubljančanke so v okviru 15. kroga v domačih Stožicah gostile zasedbo Litije, ki so jo še drugič v sezoni zanesljivo ugnale. Decembra so bile rokometašice Krima Mercatorja boljše za 23 zadetkov (47:24), tokrat pa so zmago slavile z 22 goli prednosti. Rezultat je na koncu znašal 41:19 v korist gostiteljic.
 
V nadaljevanju prvenstva bodo najprej na sporedu kvalifikacije za četrtfinale državnega prvenstva med Koprom, prvouvrščeno ekipo iz zelene skupine 1. ženske rokometne lige in Velenjem, osmouvrščeno zasedbo modre skupine. Obračuna med Velenjčankami in Koprčankami bosta na sporedu v sredo, 30. marca, ob 19.00 v Kopru ter v nedeljo, 3. aprila, ob 19.30 v Velenju. Zmagovalec kvalifikacij si bo z zmago priigral tudi igranje v modri skupini v sezoni 2022/23.
 
Zasedbi Trga ABC Izole ter Zelenih dolin Žalca, ki sta zasedli zadnji mesti v modri skupini, bosta v prihodnji sezoni igrali v zeleni skupini državnega prvenstva.
 
VIR: RZS, FOTO: RK KRIM MERCATOR
Komentarji