Velenjčani v Francijo s sedmimi zadetki prednosti

Velenjčani so si danes v Rdeči dvorani priigrali sedem zadetkov prednosti proti francoski ekipi USAM Nimes Gard. Tekmo so zaključili z rezultatom 29:22.


Varovanci Jovičića so odigrali najboljšo tekmo v Ligi Evropa. Skozi celotno tekmo so večali in ohranjali razliko. Lepo prednost so si Velenjčani naredili s pomočjo hitrih napadov ter z odličnimi obrambami Aljaža Panjtarja. Na odmor so odšli kar s tremi zadetki prednosti (15:12). V drugem polčasu so Velenjčani ohranjali razliko ter niso pustili, da bi se jim ekipa Nimesa približala. Največja razlika je bila narejena v 52. minuti, ko je ekipa Gorenja vodila že za devet zadetkov (27:18), kar je bilo prepozno, da bi se ekipa Nimesa vrnila in popravila rezultat. Skozi celotno igro so bili Velenjčani zelo povezani, najbolj pa so blesteli v obrambi. 

Z odlično igro in priigranimi sedmimi zadetki prednosti Velenjčani odhajajo v Francijo, kjer jih čaka povratna tekma. Priigrali so si lepo prednost in so tako vse bližje četrtfinalu. 

 

Najboljši strelec za domačo ekipo je bil Domen Tajnik, ki je prispeval kar 6 zadetkov, pri gostih pa je bil Mohammed Sanad, ki je mrežo zatresel devetkrat. 

 

RK GORENJE VELENJE : USAM NIMES GARD 29:22 (15:12) 

Tajnik 6, Verdinek, Sokolič, Haseljić 5; Sanad 9, Rebichon, Salou 3

 

FOTO: RK GORENJE VELENJE

 

Komentarji