Škofjeločani iz Ljubljane odhajajo z zmago

V Ljubljani sta se ob 19. uri srečali moštvi MRK Ljubljane in Urbanscape Loke. Ljubljančani, ki so v seriji petih zaporednih porazov, so bili nemočni tudi tokrat in vpisali nov poraz. 


Ljubljančani so z zadetkoma Jureta Lukmana in Žarka Makivića prišli do hitrega vodstva z 2-0. Škofjeločani so se vrnili v igro in do 5. minute uprizorili preobrat, ter povedli z 2-4. V nadaljevanju tekme so gostje večinoma vodili z dvema zadetkoma prednosti, v 23. minuti pa je Jure Lukman izenačil na 11-11. V končnici prvega polčasa je Škofja Loka z mini serijo znova zvišala vodstvo in tako na odmor odšla z prednostjo 14-18.

V drugem polčasu so rokometaši Škofje Loke držali prednost iz prvega polčasa, nato pa so v 47. minuti prišli še do nekoliko večjega naskoka (22-28). Domači do konca srečanja več niso ogrozili zmage gostov, v zaključku tekme sta Aljaž in Matevž Jesenko poskrbela za zanesljivo zmago z 29-34.

Prvi strelec zmagovite ekipe je bil z 8 zadetki Matevž Jesenko, enako število jih je za MRK Ljubljano dosegel Jure Lukman.

Komentarji