Škofljica in Grosuplje do druge zmage, Črnomelj še vedno na ničli

Včeraj so 10. krog odigrale tudi ekipe v drugi polovici lestvice 1. B lige. Še vedno se obeta ogorčen boj za obstanek v ligi, v nevarnosti za izpad pa je še veliko število klubov.


Rudar je v 10. krogu 1. B lige gostil Grosuplje in moral priznati premoč gostom. Tekma se je začela izjemno napeto, nato pa so vajeti v 10. minuti prevzeli gostje, ki so povedli s 3:5. Zasavci so lovili tekmeca in na polčas odšli z zaostankom treh golov (8:11). V drugem polčasu so rokometaši Grosuplja stopili na plin in povedli s +5. Domačini so se tekmecu v nadaljevanju rezultatsko približali in v 41. minuti rezultat celo izenačili. V naslednjih minutah smo bili priča izenačeni igri, tekmo pa so z minimalno razliko na koncu dobili rokometaši Grosuplja.

Črnomelj je na tekmi z Brežicam doživel nov poraz. Po devetih tekmah in prav toliko porazih so tako rokometaši Črnomlja glavni kandidati za izpad iz lige. Na včerajšnji tekmi proti Brežicam je Črnomelj znova prikazal bledo predstavo. Celotno tekmo smo lahko videli prevlado gostov, ki so vodili od prve do zadnje minute srečanja. Brežice so se tako približale Dolu, ki je na 6. mestu, Črnomelj pa se je še bolj zasidral na dnu lestvice.

Poleg Črnomlja se za obstanek borijo še Železniki in Škofljica. Dvoboj med Škofljico in Železniki smo spremljali včeraj, ko so rokometaši z obrobja Ljubljane dosegli svojo drugo zmago v letošnjem prvenstvu. Začetek tekme je bil povsem izenačen, nato pa sta se ekipi izmenjevali v minimalnem vodstvu. Ob koncu prvega polčasa so bolje odigrali domačini iz Škofljice, ki so na odmor odšli z rezultatom (14:12). Škofljica je v drugem polčasu ohranjala prednost in v zadnjih minutah odigrala še bolje. Na koncu so domačini slavili rutinirano zmago z 29:24.

1. B DRL, 10. KROG

Sreda, 5. maj, ob 19:00
RD RUDAR – RK GROSUPLJE 26:27

RK ČRNOMELJ – RK BREŽICE 28:32

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK – RD ALPLES ŽELEZNIKI 29:24

FOTO: ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK Facebook

Komentarji