Škofljica odpihnila Dol, Radovljica in Izola do novega para točk

Pogledali si bomo še dogajanje na preostalih treh tekmah 1.B lige, ki so bile na sporedu ta vikend. Radovljica je bila v domači dvorani boljša od Črnomlja, igralci Škofljice so pred domačimi navijači nadigrali Dol, Izola pa je bila v gosteh boljša od Sevnice. Po sicer le petih odigranih krogih si lahko obetamo izjemno zanimive sezone v 1.B ligi.


RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK ČRNOMELJ  29:26 (15:12)
Debelak J. 11, Fajon 6; Jovanović 10, Medic 4

Že od samega začetka smo bili priča izenačeni tekmi, kakršno smo lahko tudi pričakovali. Domačini so v prvem polčasu vodili tudi že z dvema zadetkoma prednosti, a so se gostje pred koncem polčasa vrnili v igro (10:10). V samem zaključku prvega polčasa pa so domačini povedli s tremi zadetki prednosti (13:10) in to razliko ohranili do konca polčasa. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 15:12. Domačini so bolje vstopili v drugi polčas in si hitro priigrali prednost šestih golov (19:13). Domačinom ni uspelo prednosti še dodatno povečati. So pa zato gostje prepolovili zaostanek (21:18). Do zaključka pa smo bili priča prizorom celotnega obračuna. Radoveljčani so se znova nekoliko oddaljili, a so se gostje še enkrat več uspeli nekoliko vrniti. Za popoln priključek pa je gostom zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 29:26 v prid domačinov.

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RK DOL TKI HRASTNIK  35:22 (18:9)
Regner in Pangerc M. po 7; Bogovič 7, Moljk 5

Po izenačenih prvih 15. minutah smo bili nato priča povsem drugačni predstavi. Domačini so izkoristili neučinkovitost gostujoče ekipe v napadu. K tem jim je dodatno pripomogel tudi njihov vratar Nik Hvala Stojanovič. Gostje so v zadnjih 10. minutah namreč dosegli le dva gola. Škofeljčani so to s pridom izkoristili in si do polčasa priigrali prednost devetih golov. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 18:9. Domačini so hitro na začetku drugega polčasa prednost še povečali in lahko bi rekli, da je bila tekma že odločena. V 41. minuti je njihova prednost znašala že zajetnih štirinajst golov (26:12). Gostitelji so brez težav do konce tekme ohranili razliko in se na koncu veselili suverene zmaga s trinajstimi goli razlike. Končni rezultat je bil 35:22.

RK SEVNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA  27:30 (12:17)
Cigler 13, Koritnik 4; Jurič 8, König 5

Prvi gol na tekmi smo videli v 4. minuti s strani Izolanov. Te so si do 10. minute priigrali pet golov prednosti (1:6). Domačini so se v nadaljevanju približali in zaostanek znižali na dva gola (4:6). Do samega zaključka prvega polčasa je bila tekma izjemno izenačena nato pa so Primorci ušli in si do konca prvih 30. minut priigrali prednost petih golov. Ekipi sta tako na odmor odšli ob rezultatu 12:17. Prvih 10. minut drugega polčasa je bilo zelo izenačenih nato pa so domači zaostanek znižali na dva gola (21:23). A Izolani so ponovno ušli na štiri gole prednosti (22:26). Kljub temu, da so se domači nekajkrat ponovno približali pa jim popolnega priključka ni uspelo ujeti. Na koncu so se zmage z rezultatom 27:30 veselili gostje s Primorske.

FOTO: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Komentarji