Škofljica osvojila točko po zaostanku -7

Rokometaši Škofljice so nekoliko premešali mesta v vrhu lestvice 1.B lige. V domači dvorani so odščipnili točko, do tega kroga, vodilni ekipi iz Krškega. Poleg točke pa je zanimivo, da so se vrnili po zaostanku -7 ob polčasu. Rezultat tekme ŠD Škofljica – RK Krško 27:27.


V tekmi kjer ekipi vodita bivša reprezentanca so boljše začeli varovanci Šerbca, ki so v 8. minuti povedli z 1:4, ko je Cvijič zahteval prvo minuto odmora. Minuta odmora je očitno pomagala, saj so domačini ustavili nalet gostov in se do 12. minute enakovredno kosali s favoriziranimi rokometaši Krškega. V naslednjih dveh minutah so Krčani pobegnili na 4:9. Prednost 5. zadetkov so z dvema zadnjima zadetkoma v prvem polčasu v zadnjih 4 minutah še povišali na 10:17.

Tudi začetek drugega polčasa ni kazal na preobrat. Do 41. minute so gostje držali prednost 6, 7 zadetkov. Med 41. in 46. minuto so domači naredili delni izid 4:0 in znižali na 22:24. Po dveh zadetkih rokometašev Krškega je bil rezultat 11.minut pred koncem srečanja ponovno +4 (22:26). Rokometaši Krškega so v zadnjih enajstih minutah zadeli samo 1-krat, kar so izkoristili domači in se dve minuti pred koncem približali na 26:27. Minuto pred koncem so zapravili 7metrovko za izenačenje. Šerbec je 45 sekund pred koncem tekme v zadnji minuti odmora na tekmi dal navodila svojim igralcem. Vendar je obramba Škofljice uspela priti do žoge in v protinapadu zadeti za izenačenje. Čeprav so imeli v zaključnih sekundah še priložnost za zmago so se mladi rokometaši Škofljice veselili točke kot, da bi zmagali.

Pri domači so imeli 3 najboljše strelce: Topolovec, Vidmar in Etling, ki so zadeli po 4 zadetke. Pri gostih je Glaser dosegel 9 zadetkov, Škafar in Rantah pa po 4.

Rokometaši Krškega za točko zaostajajo za vodilnima ekipama na 3. mestu. Škofljica je z 9 točkami na 6. mestu.

Gregor Cvijič, trener Škofljice: “Ta točka je za nas pomembna, no res je da je vsaka točka za nas pomembna. Prvi polčas in začetek drugega smo odigrali katastorfalno. Nato pa so fantje začeli verjetni in so izborili to točko. Tako kot proti Brežicam, kjer tudi niso blesteli. Sodeč po zadnjih tekmah, je viden napredek, ker vrniti se po takšnem zaostanku in proti taki ekipi, si fantje zaslužijo pohvale.”

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak – RK Krško 27:27 (10:17)
dvorana OŠ Škofljica, gledalcev: 200, sodnika Marko Pirc in Matjaž Pirc

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak: Štavar 6 obr., Lipužič 2 obr. Nered 3, Pangerc, Regner 1, Cingesar 3, Kljun 1, Zgonec, Topolovec 4, Svečko 2, Vidmar 4, Marolt 1, Krese 3, Etling 4, Podmenik 1, Janželj
Trener: Goran Cvijič

RK Krško: Blaževič 9 obr., Škalički 1 obr., Romih 2, Glogovšek, Dular 1, Škafar 4, Požeg, Glasar 9, Kastelic 1, Rantah 4, Novak, Mlakar 3, Vovk 1, Ban 2, Brečko
Trener: Uroš Šerbec

7metrovke: ŠD Škofljica 4/6, RK Krško 5/5

Izključitve: ŠD Škofljica 4 min, Krško 10 min

Ekipa Škofljice v naslednjem krogu gostuje v Šmartnem, Krško pa čaka pomembna tekma doma proti ptujski Dravi.

Foto: Facebook stran ŠD Škofljica

Komentarji