Skoko: “Ključ je bila obramba”

Novomeščani nadaljujejo sijajne predstave v ligi NLB. Povratniki v elitni rokometni razred so na Obali dosegli dvanajsto zmago v sezoni, po nepopolnem krogu pa napredovali na četrto mesto pred Ribničani, ki bodo v nedeljo gostovali v Škofji Loki.


Uroš Čuk, pomočnik trenerja RD Koper:
“Najprej bi čestital gostujoči ekipi za zasluženo zmago. Mi se enostavno v drugem delu ne uspemo sestavit. V drugih polčasih nam pade koncentracija in pademo v neko črno luknjo iz katere se ne moremo pobrat, nasprotniki naredijo razliko, ki je ne uspemo nadoknadit. Če bomo hoteli v nadaljevanju popraviti ta negativni niz bo potrebno več zbranosti.”
 
Mirko Skoko, trener MRK Krka:
“Vedeli smo, da je vroč teren. Imeli smo probleme s poškodovanimi igralci ampak vemo, da imamo širino v ekipi in da lahko tudi taki pariramo Kopru. Ključ je bila obramba, kjer smo vedeli, da če zapremo sredino in da zaustavimo zunanjo linijo, od katere je najbolj odvisna njihova igra, in da ne dovolimo lahkih golov. Dogovor pred tekmo je bil, da se Koper mora mučiti za vsak gol in na ta način lahko zmagamo.”
FOTO: MRK KRKA
Komentarji