Skromni Ljubljančan, ki se želi dokazati v najmočnejši ligi na svetu

Ljubljanski rokometni biser Domen Novak je v zadnjem obdobju “vroča roba”. Novak ima za sabo odlično sezono v dresu Celja, dosegel je izjemen debi v dresu slovenske članske reprezentance, je kandidat za najboljšega mladega igralca Lige prvakov (zanj lahko glasujete TUKAJ), včeraj pa je bilo tudi uradno, da se v naslednji sezoni seli k nemškemu bundesligašu HSG Wetzlar.


Ob podpisu pogodbe z nemškim velikanom, smo z Domnom Novakom opravili krajši intervju, ki ga prilagamo spodaj.

Kaj vas je prepričalo, da ste se kot otrok odločili za treniranje rokometa?
“Kot otrok sem se skupaj s sošolci prijavil na krožek mini rokometa v šoli, poleg tega pa sem se z rokometom spoznal že prej, saj ga je treniral tudi moj brat.”

Kdo je vaš vzornik?
“Kot majhen sem občudoval predvsem Luca Abaloja in Hansa Lindberga.”

Ob uspešnem nastopanju za vse selekcije MRK Ljubljane (včasih  RK ŠD Krima), ste se leta 2017 odločili, da zapustite matični klub in se pridružite mestnemu rivalu iz Kodeljevega. Kaj je takrat botrovalo k tej odločitvi in ali je bila odločitev za prestop na Slovan pravilna?
“Takrat sem prestopil na Slovan predvsem z željo po igranju v 1. NLB Ligi, zelo pa si me je želel tudi trener Bojan Čotar, zato mi je bila odločitev olajšana.”

Po sezoni nastopanja v ligi NLB ste prestopili k Dobovi, kjer ste “eksplodirali” in vaš potencial so začeli prepoznavati tudi največji slovenski klubi med njimi tudi Celje. Za sabo imate dve odlični sezoni v celjskem dresu, tako v ligi prvakov kot tudi v državnem prvenstvu. Kakšni so vaši osebni cilji v bližnji prihodnosti?
“Predvsem si želim napredovati, tako kot človek kot na rokometnih igriščih. Želim se dokazati tudi v najmočnejši ligi na svetu.”

Kaj si štejete za največji dosedanji dosežek v svoji karieri? Je to naslov evropskega prvaka 2018 v Celju?
“Zagotovo je naslov evropskega prvaka eden vrhuncev moje kariere, kljub temu pa mislim, da je igranje za člansko reprezentanco na prvem mestu.”

Po uspešnem nastopanju v mlajših kategorijah reprezentance SLO ste doživeli tudi svoj prvi vpoklic v člansko. Kakšna je bila prva reakcija ob vpoklicu kot rezerva v članski reprezentanci?
“Zelo sem bil presenečen, še bolj pa vesel, da so tudi drugi opazili moje trdo delo in dobre igre.”

V svoji karieri ste zamenjali že kar nekaj trenerjev. Kako pa je sodelovati z Vranješem v reprezentanci, kakšen je njegov način dela?
“Prvič v karieri sem delal s tujim trenerjem. Sodelovanje z njim je bilo super, je sproščen, a točno ve, kaj želi in to da tudi jasno vedeti.”

Po spletu okoliščin ste (zasluženo) dobili tudi mesto v ekipi članske reprezentance in na kvalifikacijah za EURO debitirali z odliko ter dosegli tudi svoje prve zadetke. Kakšni so bili občutki ob tako velikem debiju?
“Bilo je res zabavno. Od prvega dne naprej sem užival, super pa so me sprejeli tudi soigralci.”

Za sabo imate odlično sezono v dresu Celja, a vseeno ostaja grenak priokus, saj ste s porazom v Velenju praktično že zapravili možnosti za naslov državnega prvaka. Kakšno je vzdušje v ekipi/na treningih po tem, ko je tako želeni naslov praktično že splaval po vodi?
“Trenutno je naš cilj zmagati še na zadnjih tekmah v prvenstvu. Na žalost se nam ne bo izšlo za naslov državnega prvaka, čeprav smo do meseca aprila igrali res dobro. A tak je šport.”

Po uradnih informacijah po tej sezoni zapuščate Celje in se selite v Bundesligo k Wetzlarju. Ste že pričeli z učenjem nemščine?
“Ja res je, zapuščam Celje, ki mi je res ogromno dalo in bi se rad zahvalil vsem, ki so mi v tem času pomagali. Nemščino se počasi že učim in poznam nekaj osnov.”

Komentarji