Skupina A: Brazilija na SP 2019 piše zgodovino

Brazilija vs Koreja  35:26 (18:10)

Po tretji zmagi v Berlinu so se Brazilci prvič v zgodovini uvrstili v glavni del SP. Zgodovino so spisali proti Koreji, ki so jo premagali z rezultatom 35:26. Do sedaj je bila najboljša uvrstitev Brazilije na SP 13. mesto, ki so ga zasedli leta 2013 v Španiji.


Brazilija je imela veliko prednost v svoji močni obrambi in zato sta Fabio Chiuffa ali Rudolph Hackbarth uspela doseči veliko zadetkov predvsem iz protinapadov. Že v prem polčasu so Brazilci nadigrali Korejce in na odmor odšli z 8 zadetki prednosti, v drugem polčasu pa so svojo prednost še povečali za gol in tako slavili s 35:26.

Najboljši strelec za Brazilijo je bil Felipe Borges s 6 zadetki, medtem ko je najboljši Korejec Jeongu Kang  zadel 5 golov. 

Nemčija vs Srbija 31:23 (16:12)

Vratar Silvio Heinevetter je v mikrofon vzkliknil »Hvala, Berlin!«, saj so igralci zopet imeli izjemno podporo iz tribun, kjer se jih je zbralo kar 13.500. Na krilih odlične atmosfere so Nemci nadigrali Srbe in se tako uvrstili v glavni del tekmovanja.

Od rezultata 5:4 dalje je bila Nemčija boljši nasprotnik. Vprašanje je, koliko motivacije so imeli Srbi, saj se je pred to tekmo že vedelo, da so izpadli iz boja za napredovanje. Zadnji žebelj v krsto Srbov, ki so na tem prvenstvu razočarali, je pribil nemški vratar Heinevetter, ki je z zadetkom preko celotnega igrišča postavil končni rezultat 31:23.

Najboljša strelce sta bila Nemanja Ilić (SRB) s 6 zadetki in Matthias Musche (NEM) s 5 zadetki. 

Francija vs Rusija 23:22 (12:12)

Ko je Alexander Skurinskyi dosegel zadetek za 21:17 v korist Rusije, sledil pa mu je zgrešen strel iz 7-m Francozev (Kentina Maheja), se je zdelo, da je prvi francoski poraz na svetovnem prvenstvu od leta 2013 postal resničnost. A v zadnjih 11 minutah so Francozi pripravili preobrat! 

Razlika v drugem polčasu je bila tri do štiri gole, a ko je Francija začela igrati bolj resno, je Rusija izgubila svoj ritem in na koncu tudi tekmo. Kljub temu, da tekma ni odločala o ničemer, so Francozi na koncu vseeno stisnili moči in zmagali z minimalno prednostjo.

KDO PROTI KOMU?

V nadaljevanju tekmovanja se bodo Brazilija, Francija in Nemčija pomerile proti Hrvaški, Španiji in Islandiji.

 

Komentarji