Slaba predstava Slovenk proti Braziliji

Slovenke so po zaključku prvega dela svetovnega prvenstva zasedle končno 5. mesto v skupini A in se bodo tako v prihodnjih dneh borile za razvrstitev od 17. do 21. mesta. Na prvi tekmi so se ob 7. uri po slovenskem času pomerile z Brazilkami. Naša dekleta nocoj niso prikazala željene predstave. Brazilke so bile močnejši nasprotnik, Slovenija pa se bo tako jutri borila za končno 19. mesto na SP.


Brazilija je bil že znan tekmec slovenskih reprezentantk, saj so z njo igrale že na pripravljalnem turnirju pred prvenstvom in zmagale s 29 : 33. Na današnji tekmi pa smo lahko videli povsem drugačno tekmo. Slovenke so bile neprepoznavne, v tekmo so vstopile hladno in Brazilke so takoj na začetku povedle s 0 : 5. Naše reprezentantke so igrale slabo v obrambi in v napadu, prednost Brazilije se je tako le še povečevala in ob koncu prvega polčasa znašala že kar 9 golov.

V drugem delu smo videli podobno sliko kot v prvem. Bregar je priložnost ponudil tudi nekaterim mlajšim reprezentantkam, ki skozi prvenstvo niso igrale veliko. Prednost Brazilije je v 37. minuti znašala že kar 14 golov in Slovenke so ostale brez možnosti za priključek. Tekma se je končala pri rezultatu 19 : 32.

Tekma za razvrstitev od 17. do 21. mesta,

Nedelja, 7. decembra, ob 15.00 (7.00 SLO):
SLOVENIJA : BRAZILIJA 19 : 32 (9 : 18)

 

Komentarji