Koper do pomembne zmage v Škofji Loki

Zanimivo tekmo smo spremljali tudi v Škofji Loki. V goste je prišla ekipa Kopra. Obe ekipi se v tekmo podajata s popotnico poraza na zadnji tekmi, prva tekma v Kopru pa se je končala brez zmagovalca in sicer z rezultatom 25:25.


Zelo zanimiv začetek tekme. Ločani so hitro pobegnili na dva zadetka (2:0), a so gostje hitro prišli do izenačenja. Takih situacij je bilo v prvem delu prvega polčasa veliko. Ločani so si priigrali prednost, a so Koprčani hitro ujeli priključek. A tudi gostje so si v prvem delu igre priigrali rezultatsko prednost (10:11). Sicer je potek prvega dela igre narekovala Loka, kar se je izkazalo tudi v zaključku polčasa. Tako so na odmor odšli z minimalno prednostjo enega zadetka (16:15), kar je obetalo zelo zanimiv drugi polčas.

V drugem delu igre pa so vajeti hitro v svoje roke prevzeli gostje. Rezultat je bil nazadnje izenačen pri rezultatu 20:20, nato pa svojo pot odšli Koprčani. Z delnim izidom 1:5 so prišli do štirih golov prednosti (21:25). A domačini se vseeno niso predali in z dvema hitrima zadetkoma prepolovili svoj zaostanek (23:25). Kaj več od tega pa Ločanom vseeno ni uspelo. Koprčani so tako prišli do pomembne zmage in slavili z rezultatom (26:30). Pri domačinih je bil s 6 zadetki najuspešnejši Grega Jamnik, pri gostih pa je z 9 goli izstopal Tilen Sokolič.

Ločani v naslednjem krogu gostujejo pri rokometaših Celja še pred tem pa bodo v z Mariborčani odigrali zaostalo tekmo 11. kroga, Koprčani pa bodo pred domačimi gledalci gostili ekipo Krke.

URBANSCAPE LOKA : LOKA 26:30 (16:15)
Jamnik 6, Šibanc, Jesenko, Grojzdek po 4; Sokolič 9, Krečič 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Koper

Komentarji