Velenjčani s težavo prek Krke

V športni dvorani Marof v Novem mestu je Krka gostila ekipo Velenja. Velenjčani, ki v zadnjem času nizajo dobre rezultate so si tudi od te tekme obetali veliko. Novomeščani pa s formo toplo hladno lahko presenetijo prav na vsaki tekmi. Na prvi tekmi v letošnji sezoni so bili z 32:25 boljši rokometaši iz Šaleške doline.


Tekma je bila izenačena in napeta že od samega začetka. Domačini so uspešno držali stik z favoriziranimi Velenjčani, ki si nikakor niso mogli ustvariti kakšne omembe vredne prednosti. Prvič jim je to uspelo v 16. minuti, ko so prek Ibrahima Haseljića povedli z dvema zadetkoma prednosti (8:10). A gostiteljev to ni zmedlo in so po dveh hitrih zadetkih Jana Bevca in Marka Batagelja zopet ujeli rezultatski priključek (10:10). Velenjčanom pa so s tem očitno dobili krila in nato povedli tudi s tremi goli razlike (10:13). A v fazi, ko bi morali prednost ohraniti oziroma morda celo še povečati so Novomeščani na krilih domačih navijačev ponovno prišli v stik z gosti. Na odmor so gostje vseeno odšli z prednostjo dveh zadetkov (16:18), a to jim ni omogočalo mirnosti za drugi del igre.

V začetku drugega polčasa pa repriza dogajanja iz prvega. Krkaši so vse skozi tesno za ovratnik dihali Velenjčanom. Te nikakor niso mogli priti do prednosti, ki bi jim omogočala lažji zaključek tekma. S tem pa so domačini skozi celoten drugi polčas računali na to da ob koncu tekme presenetijo. Rokometaši Krke so večkrat v drugem polčasu uspeli tudi izenačiti in tako še dodatno pritisnit na goste. V zaključku tekme sta bili ob ekipi nezgrešljivi. tako je prednost nihala med zadetkom in dvema. Skrbi je Krki povzročila 2-minutna izključitev Jana Irmana. Igralci Velenja pa so ponujeno s pridom izkoristili in si priigrali štiri gole prednosti (31:35). Na koncu se je to izkazalo za odločilno prednost. Velenjčani so na koncu slavili z rezultatom 33:37. Pri domačinih je z 7  zadetki blestel Andraž Kete, pri gostih pa je bil strelsko najučinkovitejši Matic Verdinek s 15 goli.

V naslednjem krogu rokometaši Krke odhajajo na gostovanje v Koper, Velenjčani pa bodo pred domačimi gledalci gostili ekipo Maribora.

KRKA : GORENJE VELENJE 33:37 (16:18)
Kete 7, Bevec 6; Verdinek 15, Kavčič M. 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji