Slabo, neučinkovito, brez ideje = gromozanska razlika

Slovensko žensko rokometno reprezentanco je po zmagi nad Nizozemsko in porazu proti favorizirani Norveški čakala tekma z Angolo. Tekma, ki je za našo reprezentanco pomenila veliko, saj so Angolke ene izmed neposrednih konkurentk za osvojitev tretjega mesta. Iz vsake skupine v nadaljevanje tekmovanja namreč vodijo prva tri mesta. Žal pa so se Slovenkam po tej tekmi priprla vrata napredovanja, saj so izgubile s 24:33


Slovenke so tekmo odprle čvrsto v obrambi, izkazala pa se je predvsem Amra Pandžić, ki je v prvih 5 minutah že obranila 2 strela Angolk. Tekma je v nadaljevanju prvega polčasa potekala zelo izenačeno. Naše reprezentantke so napade slabo zaključevale, a na srečo tudi Angolkam žoga ni šla v gol.

STATISTIKA 1. POLČASA (SLO):

streli: 12/25 – 48 %
obrambe: 6

Vse do 20. minute, ko so Angolke povedle z 9:7 in v naslednjem napadu še z 10:7, si ni nobena ekipa priborila višje prednosti od zadetka. Ob zaostanku za 3 zadetke je bil selektor Uroš Bregar primoran vzeti minuto odmora. Do konca polčasa Slovenkam ni uspelo zmanjšati zaostanka, še več, Angolke so ga povišale. Rezultat po 30 minutah igre je bil 16:12 za angolsko reprezentanco.

V upanju na drugo zmago pregorele

Drugi polčas se je nadaljeval v slogu prvega. Slovenke niso in niso našle poti do zadetka, Angolke pa so svojo prednost še povišale. V 33. minuti so vodile za 5 (18:13). Kljub nekaterim priložnostim, ki so jih ponudile igralke Angole s svojimi napakami, pa naše reprezentantke niso uspele zmanjšati zaostanka. Preveč je bilo napak v napadu, predvsem zgrešenih strelov, ki so leteli mimo okvira afriških prvakinj. 

 

V 40. minuti je moral slovenski selektor poseči po svoji drugi minuti odmora. V 46. minuti so Slovenke že zaostajale za 10 in tekma je bila praktično odločena. Našim se je v napadu vedno bolj mudilo, kar pa je pripeljalo do še večje nervoze in posledično do še več napak. Do konca tekme Angolke prednosti niso izpustile iz rok. Končni rezultat je bil 24:33.

Teoretične možnosti še obstajajo

Slovenke imajo jutri prost dan, ki pa bodo ga morale izkoristiti za analizo, saj jih v četrtek čaka tekma proti Kubi (ob 7. uri po našem času, prenos na ROKOMET.net). Kuba je na papirju najslabša reprezentanca skupine A. V zadnjem krogu skupinskega dela pa bodo Slovenke (v petek ob 7. uri po našem času) igrale proti Srbiji, ki je zaenkrat stoodstotna (2 zmagi iz 2 tekem). 

 

SVETOVNO PRVENSTVO ČLANICE, SKUPINA A:

Ponedeljek, 3. december, ob 10.00, Kumamoto (Japonska), Aqua Dome
SLOVENIJA : ANGOLA 24:33 (12:16)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji