Slovaki še na 10. zaporedni tekmi na EP brez zmage

Slovška tudi po prvi tekmi na domačem evropskem prvenstvu ostaja brez zmage. Tokrat so bili boljši Norvežani.


Norveška je bolje odprla srečanje in povedla s 3:0. Slovaška je uspela izenačiti ter celo povesti s 7:8. Sledil je delni izid 5:0, s katerim je Skandinavska zasedba zopet prevzela vajeti obračuna. Ob polčasu so vodili za 4, bilo je 15:11. Prednost so po sedmih zadetih golih in le dveh prejetih povečali na začetku drugega polčasa in srečanje je bilo odločeno. Zmaga s 35 proti 25 je bila njihova najvišja zmaga za otvoritev prvenstva, le gol pa jim je zmanjkal za njihovo najvišjo zmago na evropskih prvenstvih nasploh. Najboljši strelec Skandinavcev je bil Erik Toft Thorsteinsen s petimi zadetki, najboljši strelec preteklega evropskega prvenstva Sander Sagosen je dosegel le 3. Pri Slovakih je 6 golov dosegel Tomas Urban.

“Tekma je bila težka, želeli smo igrati hitro, a so Slovaki sledili našemu tempu. Imeli smo nekaj težav v napadu in obrambi, a sem zadovoljen s predstavo in dobrim začetkom prvenstva,” je povedal trener Norveške Christian Berge.

 

Na drugi tekmi v skupini F, je Rusija proti Litvi prekinila niz petih zaporednih porazov. Odlično so otvorili srečanje, z dvema goloma iz protinapadov kapetana Daniila Shishkareva so povedli s 6:0. Litvanci so imeli težave z doseganjem zadetkov, vratar Rusije Victor Kireev je v prvem polčasu obranil 40 odstotkov strelov. V drugem polčasu je Litva lovila Rusijo, se približala le na gol zaostanka, a na semaforju je ostalo le še 5 sekund in tako so ostali praznih rok.

Sergei Mark Kosorotov se je izkazal z 9 zadetki iz 10 poizkusov, Aidenas Malasinskas je bil za Litvance uspešen petkrat.

 

Foto: EHF

Komentarji