Slovan do zmage na Šilčevem memorialu

V petek in soboto je bil na sporedu 28. Šilčev memorial. Turnir na katerem igrajo vse ekipe za katere je v svoji karieri igral Jože Šilc. Tekmovanje je potekalo v Ribnici in Škofji Loki. Sodelovale so ekipe Ribnice, Škofje Loke, Slovana, Sevnice in Krškega. Na turnirju bi morala nastopiti tudi bosanska ekipa MRK Iskra, a so zaradi zdravstvenih težav nastop odpovedali. 


PETKOVO DOGAJANJE:

Ribnica se je na domačem parketu pomerila s Sevnica. Jasno je bilo, da se bo zmagovalec uvrstil v sobotni finale, saj kot že rečeno ekipa Iskre ni nastopala. In Ribničani so kot favorizirana ekipa, ki je v zadnjih letih tudi v vrhu Lige NLB to vlogo tudi opravičili. Sevničane, ki nastopajo v 1.B ligi so premagali s sedmimi goli prednosti (32:25).

Veliko bolj pestro in izenačeno dogajanje smo spremljali v Škofji Loki. Na prvi tekmi dneva so rokometaši Slovana z rezultatom 22:25 premagali domačo ekipo RD Urbanscape Loka.

Na drugi tekmi sta se pomerili novopečeni prvoligaš Krško in pa zmagovalci prve tekme igralci Slovana. Ljubljančani so slavili tudi na drugi tekmi, a so Krčani nudili dober odpor in ob koncu prvega polčasa tudi vodili (13:14). Slovanovci so slavili z rezultatom 26:25 in se tako uvrstili v sobotni finale.

Na tretji petkovi tekmi v dvorani Poden sta se udarili še obe poraženi ekipi. Krško in Loka sta odločala o tem kdo se bo s Sevnico pomeril v borbi za 3. mesto. Na domačem parketu so se zmage veselili rokometaši Loke z rezultatom 23:21. Krčani so na turnirju dokazali, da letos v Ligi NLB ne bodo le opazovalci, ampak, da se lahko resno merijo tudi z ekipami, ki imajo v najvišjem rangu slovenskega rokometa bistveno več izkušenj.

SOBOTNO DOGAJANJE

V borbi za tretje mesto sta se pomerili ekipi RD Urbanscape Loka (v petek poraz proti Slovanu in zmaga proti Krškem) in RK Sevnica (v petek poraz proti Ribnici). Ločani so se na koncu veselili zmagi in tretjega mesta, a so se za tega morali potruditi, saj so Sevničani nudili izjemen odpor. Slavili so z rezultatom 31:27. Mlada ekipa Sevnice je tako proti Ribnici kot tudi proti Loki prikazala dobri predstavi in oddala kandidaturo za visoka mesta v letošnji sezoni 1.B lige, ki se zdi, da bo letos izjemno napeta.

Na finalnem obračunu sta moči merili ekipi RD LL Grosist Slovan (v petek zmagi proti Loki in Krškem) in RD Riko Ribnica (v petek zmaga proti Sevnici). V napetem finalu so bili bolj razpoloženi Ljubljančani. Že ob polčasu so vodili s štirimi goli prednosti (20:16), v drugem delu igre so prednost povečali in se veselili zmage z rezultatom 32:26.

FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji