Slovan dobil tekmo bivših 1. A ligašev

V skoraj prijateljski tekmi, kjer smo videli samo eno izključitev za 2 minuti, je Slovan brez večjih težav zmagal v “derbiju” ekip, ki sta lani še igrali med elito slovenskega rokometa.


Igralci Šmartnega so povedli z 1:0 in kot se je kasneje izkazalo je to bilo njihovo edino vodstvo na tekmi. Igralci Slovana so v 6. minuti že vodili z 1:4, v 18. minuti pa že 4:11 in s tem pokazali, da jih v Šmartnem zanima le zmaga. Po delnem izidu 4:0 domačih je v 22. minuti pokazal žarek upanja, vendar so si do konca polčasa gostje iz Ljubljane priigrali lepo prednost 5 zadetkov. Končni izid polčasa je bil 10:15.

Drugi polčas je potekal podobno kot prvi. V prvih 12 minutah smo videli samo 6 zadetkov na obeh straneh. v 42. minuti so gostje svojo prednost povišali na 12:19 in svojo prednost brez težav držali do konca srečanja.

Pri domačih so Justin, Avsec in Žurga dosegli po 4 zadetke, pri Ljubljančanih pa je Serdinšek-Ekart dosegel 6 zadetkov.

Naj še omenimo, da so igralci Šmartnega zapravili vseh 5 dosojenih 7-metrovk.

Slovan je s tekmo manj ena od dveh ekip, ki še ni izgubila in bo v 4. krogu gostila ekipo Škofljice. Herz Šmartno pa bo gostil Rudar.

RD Herz Šmartno – RD LL grosist Slovan 19:26 (10:15)
Dvorana Pungr, Šmartno pri Litiji, gledalcev 200, sodnika: Aljoša Žibert in Miran Teršek

RD Herz Šmartno: Muratovič 4 obr., Kukovica 1 obr., Sadar M., Justin 4, Avsec 4, Žurga 4, Močnik 3, Cirar 2, Bahovec 1, Zobarič 1, Ribarič, Škrabanja, Rozina, Žižek, Jerina, Sadar A.
Trener: Filip Gradišek

RD LL grosist Slovan: Budalič 7 obr, Ponikvar 4 obr, Jugovic, Serdinšek Ekart 6, Furdi 4, Grum 4, Marinček 3, Skušek 3, Jovičič 2, Sankovič 2, Atanasov 1, Kljun 1, Fidel, Gahan Caleb, Lukan, Hočevar
Trener: Aleš Repina

7metrovke: RD Herz Šmartno 0/5, RD LL grosist Slovan 2/2

Izključitve: RD Herz Šmartno brez izključitev, RD LL grosist Slovan 2 minuti

Komentarji