Slovan dobiva novi izgled

Rokometaši iz Kodeljevega bodo v novo sezono vstopili s precej drugačno zasedbo. Z igralno kariero sta zaključili dve Slovanovi legendi – kapetan Robert Sanković ter Rok “Rudi” Selaković. Rudi je na Kodeljevem preživel 18 let svoje kariere, v tem obdobju pa dvakrat osvojil mladinsko in 1.B ligo. Njegove obrambe so nemalokrat vlile njegovim soigralcem dodatnih moči ter dobile napete tekme. Poleg branjenja za člansko ekipo se je redno udeleževal tudi treningov mlajših selekcij, kjer je nesebično širil svoje rokometno znanje. A to sta le dva iz kopice, ki v prihodnji sezoni ne bosta igrala v kadru Borisa Denića. Nova luč bo posijala tudi pri mladinski ter kadetski zasedbi, ki jo prevzemata Bojan Čotar in Luka Denić. 


Boris Denić se je v lanski sezoni znova vrnil v domači klub po desetih letih, potem ko je nasledil Aleša Repino. Moštvo si je uspešno zagotovilo obstanek med prvoligaško elito, želja pa je zagotovo zagotoviti stabilnost in uspeh tudi v prihodnjih sezonah. Odločitev Denića ni bila zahtevna, svojemu domačemu klubu je obljubil zvestobo še vsaj do leta 2026 in tako nadaljeval zastavljen dolgoročni projekt.Izkušeni strokovnjak je med letoma 2010 in 2015 vodil tudi slovensko člansko izbrano vrsto ter dosegel kar nekaj odmevnejših uspehov (4. mesto na SP 2013 v Španiji), trenutno pa poleg vodenja članske ekipe RD LL Grosist Slovan opravlja tudi funkcijo svetovalca selektorju Urošu Zormanu.

Boris Denić, trener RD LL Grosist Slovan: “Ljubljana je moje mesto, Slovan je moj klub. Čaka nas izjemno težka, a zanimiva sezona, vendar sem prepričan, da s skupnimi močmi lahko realiziramo zastavljeno vizijo.”

 
Že nekaj časa je znano, da se najboljši strelec lanskoletne sezone Aleksa Tufegdžić seli v madžarski Csurgói. Mladi levi zunanji Jaka Soršak in krožni napadalec Žiga Stopar bosta v prihodnji sezoni zaigrala v škofjeloškem dresu, Mark Pirnat pa bo v naslednji sezoni okrepil vrste Ribnice. Za Stefana Ranisavljevića  se omenja odhod na Madžarsko, prihodnost Jake Jakšeta in Davorja Čauševića pa še ni popolnoma znana. Kodeljevo bo zapustil tudi Saš Sardinšek Ekart, ki je svoj največji vložek pustil predvsem v obrambi.
 
Na koga bo Denić v prihodnji sezoni lahko računal?
 
 
 
 
 
Komentarji