KONEC ERE: Ljubljanska kapetana (in dobra prijatelja) zaključujeta kariero

Ljubljanska rokometna kluba, ki imata svoji središči na Kodeljevem in na Galjevici, bosta v naslednjo sezono vstopila z novimi kapetani. Dolgoletna kapetana Herman Leskovar in Robert Sanković sta bila ena izmed glavnih akterjev MRK Ljubljana in RD Grosist Slovan, v tem obdobju pa sta oba naštela več kot 240 tekem. Popeljala sta svoji ekipi skozi velika slavja in bridke poraze, hkrati pa bila odlična mentorja za vse mlajše igralce, ki so svojo rokometno pot prekrižali z njunima karierama. 


Ljubljanski rokometni legendi, ki sta prav tako zelo dobra prijatelja, sta pred prihodom v MRK Ljubljano oziroma RD Slovan skupaj igrala pri mlajših selekcijah takratnega kluba RD Prule 67, kasneje pa še v Škofljici. 

Oba bosta dres še zadnjič oblekla na sobotnih tekmah – Herman proti Gorišnici, Sanković pa proti Trimu.

Herman Leskovar, kapetan MRK Ljubljana: “Ko sem prišel v klub je bila ravno ustanovljena članska ekipa, tako da smo štartali iz najnižjega ranga tekmovanja. Takrat vem, da je bilo edino vodilo to, da z dobrimi predstavami in zvestobo klubu, tega spravimo na višji nivo. Naš cilj je bil, da bodo imele naslednje generacije možnost za razvoj, možnost igranja v članski konkurenci itd. V teh 10 letih smo 2x igrali v 1.NLB ligi, večinoma krojili vrh 1.B lige pa tudi kakšna sezona v 2. Ligi se je zgodila. Ne glede na to kako je bila ekipa sestavljena, smo se vedno borili en za drugega in bili prijatelji, na to sem najbolj ponosen in tega se bom vedno spominjal. Našim mulčkom želim samo, da verjamejo vase in v svoje soigralce, da dajejo svoj maksimum tako na treningih kot na tekmah, ker le to jih bo pripeljalo do izpolnitve njihovih sanj. Predvsem pa naj se na igrišču zabavajo in seveda stiskajo pesti za naše člane.”

Robi in Heri, vajini rokometni čevlji so v (ljubljanskem) rokometu pustili globoke stopinje, ki bodo še mnogim prihajajočim generacijam odlično vodilo v njihovih vzhajajočih karierah. Hvala ter vso srečo na nadaljnji življenjski poti!

Komentarji