Toskić in Razgor z roko v roki tudi v prihodnje

Vodstvo RK Celje Pivovarna Laško in David Razgor, pomočnik trenerja članskega moštva, sta sklenila podaljšanje sodelovanja. To pomeni, da bo tudi v prihodnje desna roka glavnega trenerja.


Pivovarji imajo za sabo izvrstno sezono. Razveselili so se tako naslova pokalnih prvakov kot naslova državnih prvakov. Za Davida Razgorja je bila uvodna sezona v vlogi pomočnika trenerja čudovita. 

David Razgor: “V letošnji sezoni sem se znašel v povsem novi vlogi. To je bilo zame nekakšno poskusno obdobje, ko smo tako jaz kot vodstvo kluba bdeli nad tem, kako se bom znašel v vlogi pomočnika trenerja. Na koncu je zadovoljstvo iz obeh strani. Vesel sem odločitve vodstva kluba, da bom omenjeno funkcijo opravljal tudi v prihodnje. Bili smo zelo uspešni. Pred začetkom sezone nisem povsem vedel kako se bom znašel v novi vlogi oziroma kaj pričakovati. Skozi samo sezono se je vse odvijalo v pravo stvar in lahko sem zelo zadovoljen. Moje delo mi je všeč, potem ko zagotavljam pomoč trenerju Alemu Toskiću. Delo je prijetno. Glede na to, da sem takoj po igralski karieri začel z opravljanjem funkcije pomočnika trenerja, lahko rečem, da se še lažje vklopim v misli naših igralcev, saj na tekmah točno vem in se zavedam kako je vse skupaj gledano iz psihološkega vidika. Že v pretekli sezoni, ko sem še igral rokomet, sem pri določenih stvareh pomagal glavnemu trenerju. Nova sezona je pokazala, da sem mu v dobro oporo, kar je pi samem sodelovanju trenerja in njegovega pomočnika najpomembneje. Jaz osebno sicer za prihodnost nimam ambicij, da bi storil še korak naprej ter si želel naziva glavnega trenerja, saj mi je funkcija pomočnika pisana na kožo. Dobro so počutim kot podaljšana roka glavnega trenerja in povezava med strokovnim štabom ter igralci. Sem maksimalno osredotočen v svoje delo in tudi v prihodnje bom storil prav vse, da bom odlična opora Alemu Toskiću. Celje je okolje, ki iz sezono v sezono zahteva najboljši rezultat. Ko so uspehi, potem se zdi, da je samo delovanje lahko, vendar pa nikakor ni tako. Za sam rezultat in konstantnost je potrebno ogromno časa, ogromno energije, odrekanja. Je pa naše okolje jasno povsem drugačno, ko rezultata ni. Takrat je še kako zahtevno. A to je šport. Želimo si, da smo vse boljši in boljši. Mi se trudimo po svojih najboljših močeh in v letošnji sezoni smo lahko resnično zelo zadovoljni. Za nami je naporna sezona, v kateri smo odigrali ogromno število tekem. Veseli smo, da smo državno prvenstvo predčasno odločili, da je bilo zdaj v zadnjih tekmah psihološko nekoliko lažje. Po sobotni tekmi bo sledil zaslužen počitek. Nekateri igralci bodo ostali, drugi se selijo v druge sredine. Po počitku pa bomo znova zavihali rokave. Naši navijači so resnično fantastični. Tudi v letošnji sezoni smo lahko videli, da je v Celju in v njegovi okolici zanimanje za rokomet veliko. Magnet so bili spektakli v EHF Ligi prvakov, tudi v državnem prvenstvu in v pokalnem tekmovanju, pa smo bili kar nekajkrat deležni super obiska in izjemne podpore. Vse to rokometu v Sloveniji daje dodaten čar.”

 

VIR: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji