Slovan z zadetkom v zadnji sekundi do zmage v Škofji Loki

Športna dvorana Poden v Škofji Loki je gostila zaostalo tekmo 8. kroga Lige NLB. Pomerila pa sta se domača ekipa RD Urbanscape Loka ter gostujoča ekipa RD LL Grosist Slovan. Po prvem delu sezone sta obe ekipi pri petih točkah. Obe ekipi imata na računu dve zmagi in en neodločen rezultat. Je pa treba poudariti, da so rokometaši Slovana v prvem delu sezone odigrali 13 tekem, Ločan kar tri manj.


Tekmo so z zadetkom odprli domačini, a so imeli gostje iz Ljubljane v naslednjih minutah več od same igre. V 10. minuti so povedli s 1:3 in si kot prvi na tekmi priigrali manjšo prednost. A gostitelji se niso ustrašili naleta rokometašev iz Kodeljevega in so zaostanek začeli zmanjševati. Po prvem zadetku, ki je padel v 2. minuti so naslednjega dosegli šele 9. minut kasneje. Ločani so nekaj trenutkov kasneje rezultat celo spreobrnili sebi v prid in povedli z 4:3, a so že v naslednjem napadu Ljubljančani izenačili. V nadaljevanju so imeli več od igre domačini, ki so povedli s 6:4. Isto kot se je na začetku tekmo zgodilo Ločanom se je tokrat zgodilo rokometašem Slovan, ki so svoj naslednji zadetek dosegli šele po devetih minutah igre. V zaključku polčasa so Ljubljančani izenačili, a so na odmor s prednostjo enega zadetka odšli domačini. Rezultat po 30. minutah pa izjemno nizek in sicer 7:6. Izgledalo je kot, da sta ekipi v prvih 30 minutah še tipali kje sta po enomesečnem premoru.

Z dvema zaporednimi zadetkoma so v drugi polčas vstopili domačini in tako spet vodili z dvema zadetkoma prednosti (9:7). Nato pa je sledil povratek rokometašev Slovana. V dveh minutah so s tremi zaporednimi zadetki povedli z 9:10 in imeli tako prednost na svoji strani. Da so tudi v naslednjih desetih minutah imeli pozitiven rezultat se lahko zahvalijo predvsem vratarjema, ki sta zbrala nekaj pomembnih obramb. V 45. minuti so po zadetku Aljaža Leška gostje povedli z 12:14, a so domačini že dobro minuto kasneje rezultat izenačili. Po vnovični prednosti Ljubljančanov za dva zadetka pa je moral reagirat tudi domači trener Robert Beguš. Kot se je kasneje izkazalo je to gostiteljem pomagalo, saj so rezultat ponovno izenačili na 16:16. Tako je moral reagirati tudi trener Slovana Aleš Repina. Do konca tekme pa smo bili priča obračunu, ki smo ga spremljali praktično čez celotno srečanje. A več sreče v zaključku tekme so imeli Ljubljančani, ki so po zadetku Matevža Čemasa v zadnji sekundi tekem prišli do zmage 22:23.

URBANSCAPE LOKA : LL GROSIST SLOVAN  22:23 (7:6)
Nikolić 6 Jesenko 4; Čemas in Martinović po 5

FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji