Slovenci do prve zmage na EP!

Po včerajšnjem visokem porazu prodi Švedski so se Slovenci danes pomerili proti reprezentanci Poljske. Začetek tekme je bil bistveno boljši od tistega proti Švedom. Slovenski rokometaši so imeli tekmo ves čas pod nadzorom in na koncu zasluženo vknjižili prvi dve točki na evropskem prvenstvu.


Slovenci so tekmo proti Poljakom začeli izvrstno. Že v uvodnem delu tekme se je videla razigranost naših rokometašev, ki so današnjo tekmo igrali brez prave nervoze. Predvsem obramba je bila tista, zaradi katere so Slovenci ustvarili tako veliko razliko v prvem polčasu (17 : 10).

Drugi del tekme se je odvijal brez presenečenj. Slovenci so le stopnjevali svojo igro in v 39. minuti, ko so zadeli za prednost devetih golov, pokazali nasprotniku, da se ne nameravajo ustaviti. Tekma se je končala z pričakovano zmago Slovenije z rezultatom 32 : 22. Najboljši strelec naših z devetimi goli je bil Tilen Grobelnik, ki je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca tekme!

Varovance Janija Klemenčiča v nedeljo ob 14.30 čaka zadnja tekma v skupini proti Islandiji. Ob zmagi bi se naši rokometaši uvrstili v drugi, izločilni del prvenstva.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MOŠKE U18, VARAŽDIN

POLJSKA : SLOVENIJA 22 : 32 (10 : 17)

Komentarji