Švedi nadigrali Slovence

Slovenska kadetska rokometna reprezentanca je odigrala uvodno tekmo EP, ki poteka na Hrvaškem. Kar je selektor Jani Klemenčič napovedal že pred tekmo, se je izkazalo za resnično. Tekma je bila zelo težka za Slovence in na koncu so izgubili z 29:21.


Slovenska reprezentanca je začela v krču. V napadu ni steklo, v obrambi pa je bilo preveč lukenj, da bi se lahko enakovredno kosali s Švedi. Že v 5. minuti je bila slovenska klop pri rezultatu 1:4 prisiljena vzeti minuto odmora, ki pa ni kaj prida zalegla, saj so Švedi že v naslednjih minutah svojo prednost povišali na 7:3.

Švedska obramba je delovala neprebojno, gibljivo in naši fantje so imeli nemalo problemov pri organizaciji napada. Ko pa so vendarle prišli do situacije za strel na gol, pa je še takrat žoga zadela vratnico, tako kot v 12. minuti pri strelu iz 7-metrov, ko je bil švedski vratar premagan, a je zadetek preprečila vratnica.

Do konca polčasa so Švedi še povečali vodstvo in ekipi sta odšli na odmor pri rezultatu 11:17.

V drugem polčasu smo večinoma gledali igro gol za gol, tako da so Švedi uspeli ohranjevati svojo prednost, ki so si jo priigrali v prvem polčasu. V 40. minuti je bil rezultat 14:20, nato pa so naši zopet malo popustili in v 54. minuti so Švedi že vodili s +8 (18:26). Tekma je bila odločena in Slovencem je padla motivacija in Švedi so zmagali z 29:21.

Slovenci bodo imeli že novo priložnost za dokazovanje jutri, ko igrajo ob 16.30 proti Poljski.

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji