Slovenci do zmage nad Srbijo

Po petkovem presenetljivem padcu v zadnjih minutah tekme in nepričakovanem remiju proti izbrani vrsti Nizozemske so Slovenci danes odigrali še drugo prijateljsko tekmo. V sklopu tedna EHF so se varovanci Veselina Vujovića v dvorani Tabor pomerili proti Srbiji. Tudi danes so Slovenci večino dvoboja vodili z visoko prednostjo, a so v nasprotju s petkovo tekmo uspeli vodstvo zadržati in zasluženo premagali Srbe.


Tekma se je začela izenačeno, nato pa so po nekaj minutah pobudo vzeli Slovenci, ki so kmalu povedli z dvema goloma prednosti. Domačini so do desete minute vodili, gostje pa so uspeli izenačiti. Srbi so bili v prvi polovici prvega polčasa izjemno razpoloženi s strelom iz devetih metrov, kasneje pa je te obranil Urh Kastelic. Do 18. minute smo spremljali izenačeno igro, nato pa je v igro vstopil povratnik v reprezentanci Sebastian Skube, ki je prinesel svežino v slovensko igro. Do konca polčasa so Slovenci s pridom izkoristili napake Srbov, in začeli ustvarjati razliko.

Slovenci so v drugi polčas stopili odločno. Videli smo lahko podobno igro kot v prvem polčasu, selektor Veselin Vujović pa je opravil nekaj menjav. V igri je namesto Kastelica vstopil Rok Zaponšek, v igro pa sta vstopila tudi Dean Bombač in Blaž Janc. Srbska obramba ni bila na nivoju in slovenski rokometaši so brez težav razbijali obrambo Srbov. Slovenci so do konca tekme nadaljevali v podobnem tempu in tekmo na koncu dobili z rezultatom 30 : 24

ČLANSKA REPREZENTANCA, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Nedelja, 27. oktobra, ob 17.30, dvorana Tabor (Maribor)
SLOVENIJA : SRBIJA 30 : 24 (16 : 10)

 

Komentarji