Slovenci končali na 11. mestu in z vozovnico za SP

Slovenska moška rokometna reprezentanca do 18 let je v soboto zaključila z nastopi na evropskem prvenstvu v Podgorici. Osvojili so končno 11. mesto in vozovnico za svetovno prvenstvo, ki se bo igralo prihodnje leto na Hrvaškem.


Slovenci so nastope na evropskem prvenstvu otvorili malo slabše. V prvem delu so jih čakali nastopi proti reprezentancam Norveške, Srbije in Danske. Žal so vsem tekmecem morali priznati premoč. V drugi del prvenstva so tako odšli brez točke. 

Veliko bolje so nato nadaljevali v drugem delu. Na prvi tekmi proti reprezentanci Francije so osvojili prvo točko. Druga tekma proti Ferskim otokom je šla odlično, saj so se fantje veselili zmage z rezultatom 32:23 in si s tem priigrali vozovnico za svetovno prvenstvo 2023 na Hrvaškem. Predzadnja tekma proti reprezentanci Islandije, ki je odločala o tem ali se bodo Slovenci borili za 9. ali 11. mesto, se žal ni izšla najbolje. Islandci so bili pretrd oreh in tekmo končali z rezultatom 30:29, kar je pomenilo, da se bodo Slovenci borili za končno 11. mesto. Na zadnji tekmi so se Slovenci pomerili z gostitelji prvenstva, ki so jih uspešno premagali z rezultatom 28:26 in na koncu zasedli 11. mesto. 

 

Tekma za 11. mesto: 

SLOVENIJA : ČRNA GORA 28:26 (11:12)
Marušič, Korošec 2, Nadarević, Hriberšek 11, Muhić 3, Marguč, Mesarec, Kompare 3, Šalamon, Šinigoj, Balažic, Ključanin 2, Mlivić 7.

 

FOTO: EHF

Komentarji