Slovenska reprezentanca na vozičkih potuje na prvo svetovno prvenstvo

Slovenska rokometna reprezentanca na invalidskih vozičkih bo nastopila na prvem svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo v Egiptu, od 22. do 25. septembra 2022. 


V Egiptu bo potekalo prvo svetovno prvenstvo v rokometu na invalidskih vozičkih. Na prvenstvu bo nastopilo šest ekip, od tega dve evropski ekipi – Nizozemska in Slovenija, dve ekipi iz Južne in Srednje Amerike – Brazilija in Čile, ena iz Azije – Indija ter ena ekipa iz Afrike – Egipt. Svetovno prvenstvo bo potekalo od 22. do 25. septembra v Kairu. 

Pred leti je sedanji selektor Tone Barič prvič v slovenskem prostoru po različnih regijah predstavil rokomet na vozičkih, v marcu 2019 pa se je pod vodstvom nekdanje reprezentantke Maje Užmah oblikovala prva slovenska rokometna ekipa na vozičkih. Prva slovenska ekipa za katero so nastopili Nenad Stojaković, Enis Musić, Matej Lednik, Vinko Hren, Aleš Povše, Janez Hudej, Simon Gračner, Boris Hebar, Aljoša Škaper, Klemen Lokar, Toni Zakrajšek in Nejc Stakne, je prvič zaigrala na rokometni simfoniji, proti reprezentanci Hrvaške.

Reprezentanca na vozičkih se je decembra 2019 udeležila evropskega turnirja nacij v Zagrebu, kjer so zabeležili prvo uradno mednarodno zmago proti Romuniji ter na koncu zasedli 6. mesto.

Ekipa je dobila kar nekaj novih visoko motiviranih igralskih moči, ki jih bomo predstavili v naslednjih objavah.

 

FOTO: Maja Užmah FB

Komentarji