Slovenci na prvi preizkušnji v Zlatorogu klonili proti Nemcem

Slovenci so ob 19. uri odigrali tekmo proti Nemčiji. V Zlatorogu smo spremljali boj za vstopnico v polfinale evropskega prvenstva. Ob bučni podpori s tribun smo lahko spremljali napeto tekmo in veliko lepih potez. Zmage so se veselili Nemci, ki so se tako že uvrstili v polfinale.


Prvi polčas so slovenski rokometaši začeli z nekaj nervoze. Spremljali smo lahko izenačeno igro in zelo malo zadetkov. Na začetku prvega polčasa so Slovenci imeli težave v napadu, saj je čvrsta nemška obramba delovala zelo zbrano. V 9. minuti sta bila izključena Kavčič in Žabić, a so Slovenci vseeno zaigrali odlično in rezultat izenačili (4 : 4). Po strelskem postu obeh ekip so slovenski rokometaši le prišli do vodstva z golom Kristjana Horžena (5 : 4). Nato je sledilo nekaj nezbranosti v nemškem napadu, kar so Slovenci znali izkoristiti in povedli s tremi goli prednosti (7 : 4). Varovanci Saše Prapotnika so z golom Ocvirka do najvišje prednosti na tekmi prišli v 24. minuti (9 : 5). Nemci so se v naslednjih minutah približali na dva gola zaostanka in slovenski selektor je reagiral z minuto odmora. V 27. minuti je nemški igralec Simak storil zelo grob prekršek nad Ocvirkom in bil kaznovan z rdečim kartonom. Prvi polčas so čvrsto obrambo dobili Slovenci (11 : 9).

V drugem polčasu pa smo spremljali povsem drugačno igro Nemcev. Slovenci so brez pravih idej v napadu zapravili svoje vodstvo in nemški rokometaši so rezultat uspeli izenačiti na 14 : 14. V naslednjih minutah smo spremljali zelo hitro igro, Nemci pa so v 40. minuti povedli z dvema goloma prednosti (14 : 16). Slovenci so stik z nasprotnikom držali vse do 48. minute, ko so Nemci povedli z tremi goli prednosti (17 : 20). Zadnjih deset minut tekme je bilo povsem izenačenih, vendar je na koncu slovenskim rokometašem zmanjkalo nekaj športne sreče in Nemci so se veselili zmage (26 : 22). Za najboljšega igralca tekme je bil proglašen nemški igralec Schreiber .

Jutri naše rokometaše čaka dvoboj proti Islandiji, ki bo na sporedu ob 19.00. Ob zmagi bi se mladi Slovenci uvrstili v boj za najboljša štiri mesta v Evropi.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MOŠKE U20, SLOVENIJA

NEMČIJA : SLOVENIJA 26 : 22 (9 : 11)

FOTO: Žiga Rebevšek

 

 

Komentarji