Maribor se krepi: V novi sezoni še tri nove okrepitve

Slovenski prvoligaški klub iz štajerske prestolnice – RK Maribor Branik – je v svoje vrste pripeljal še tri nove okrepitve.


Po zadnji okrepitvi – Niko Medvedu (več o tem tukaj) so pred pričetkom sezone pripeljali še tri igralce, in sicer so to Julian Jerebie (madžarski krožni napadalec romunskih korenin), ki prihaja iz madžarskega Csurga, Matija Golik (organizator igre) in Marin Buneta (desni zunanji), ki prihajata iz hrvaške Reke.  

25-letni Matija Golik prihaja iz RK Zamet za katerega je v minuli sezone dosegel kar 132 zadetkov in pri tem imel zavidljiv 65-odstotni met iz igre. Gre za kakovostnega in izkušenega organizatorja igre, nosilca igre v Zametu in enega glavnih tvorcev največjega rokometnega uspeha tega kluba v zadnjih letih, uvrstitve v finale hrvaškega pokala leta 2012. Najmlajši od reške trojke v vijoličastem 23-letni Marin Buneta pa je prestopil iz vrst najboljšega moštva lanskega rednega dela ter na koncu tretje uvrščene ekipe hrvaškega prvenstva, RK Dubrava. Lastnik srebrne medalje iz kadetskega svetovnega prvenstva leta 2013 na Madžarskem je v lanski sezoni za Dubravo dosegel 89 zadetkov. Dvometrski 23-letni Julian Jerebie se je rodil v romunskem Brašovu, a je nato prevzel še madžarski potni list. V zadnjih sezonah je nastopal za madžarski Csurgo, »pobratenim« klubom z mariborskim Branikom, saj moštvi vsako sezono v pripravljalnem obdobju in zimskim premoru redno odigrata kar nekaj prijateljskih srečanj.

Julian Jerebie: “Zelo sem zadovoljen, da se bom v dresu mariborskega Branika preizkusil v močni slovenski ligi. Primerjava z madžarsko ligo bi bila težka, saj sem do sedaj igral samo proti Mariborčanom. Verjamem pa, da gre za zelo kakovostno ligo in temu primerne težke tekme. Maribor je imel vedno dobro moštvo z mladimi in zelo motiviranimi igralci z željo po dokazovanju, kar je vsekakor dobro izhodišče za napredek. Trenutno se zavzeto pripravljam na sezono in komaj čakam, da zaigram v vijoličastem dresu ter s svojim deležem pripomorem k novim uspehom.”

Matija Golik: “Za mano je res zelo dobra sezona in bil je čas, da stopim stopnico više. Prav zaradi tega se mi je Maribor zdel odlična opcija in upam, da bom tudi tukaj nadaljeval z dobrimi igrami ter tako pomagal klubu do novih uspehov. Zagotovo mi bo lažje in tudi za moštvo, da sta ob meni še dva Rečana v ekipi. Đurico poznam že več kot 10 let in dejal mi je, da gre za zelo urejen klub, kar mi je bilo takoj všeč. Ko sem dobil klic nisem imel niti enega pomisleka, da ne bi sprejel ponudbe. Menim, da je to zame enkratna priložnost za korak naprej v moji karieri.”

Marin Bruneta: “Želel sem spremembo v moji karieri. Imel sem nekaj ponudb, a sem se odločil za Maribor. Na osnovi informacij, predvsem s strani Marina(Đurice), da se v Mariboru odlično dela in da gre za perspektiven klub z željo po napredku, smo se kar hitro dogovorili za sodelovanje. Verjamem, da se bom hitro privadil na moštvo in način dela, ne nazadnje pa smo vsi trije z Đurico in Golikom čez poletje skupaj pripravljali. Moja pričakovanja so zraven mojega napredka zagotovo enaka kot kluba samega. Želim si, da bi se z dobrimi igrami v obeh tekmovanjih uvrstili čim više ter da bi čim bolj »zagrenili življenje« vodilnim ekipam slovenskega državnega prvenstva.”

Že pred tem je Mariborčane okrepil Tine Marušič.

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji