Saša Praprotnik: “Še vedno igramo v krču”

Slovenska mladinska reprezentanca je na domačem evropskem prvenstvu po treh odigranih tekmah še neporažena. Z zmago proti Srbom so si naši priigrali 2 pomembni točki, ki sta se prenesli v četrtfinalno skupino, kjer se bodo pomerili z Nemci in Islandci.


Saša Praprotnik kljub 100-odstotnemu rezultatskemu izkupičku ni popolnoma zadovoljen s prikazanim: “Cel turnir se že mučimo in se nikakor ne moremo sprostiti. Upam, da smo samo prve tri tekme odigrali v krču in da bomo naslednji dve odigrali bolj sproščeno. Z izkupičkom sem zadovoljen, vendar moramo naslednji dve odločilni tekmi odigrati manj živčno.”

 “Dan počitka bomo izkoristili za pripravo na naslednjo tekmo in odpravo napak, ki se še ponavljajo,” je še dejal selektor.

Slovenci imajo po treh odigranih tekmah najtrdnejšo obrambo, saj so prejeli le 66 zadetkov, na drugem mestu je Nemčija z 72 prejetimi zadetki. 

Eden ključnih akterjev tekme, vratar Gašper Dobaj, ki je v prvem polčasu zbral 8 obramb se je najprej zahvalil vsem navijačem, ki so napolnili dvorano Golovec: “Rad bi se zahvalil navijačem, ki so ustvarili nepozabno vzdušje v dvorani,” na vprašanje, kako so se pripravili na Srbe pa je odgovoril: “Pripravili smo se tako, kot se na vsakega tekmeca, upoštevali smo trenerjeve napotke, dali vse od sebe in tako rezultat ni izostal. Eden izmed naših ciljev je bil iz prvega dela tekmovanja odnesti dve točki, zdaj pa se začne zares.”

Danes (ponedeljek) imajo ekipe prost dan, jutri pa se selijo v dvorano Zlatorog, kjer se bodo naši pomerili z Nemci (ura še ni znana).

Če slovenska reprezentanca premaga nemško, bo že v torek uvrščena med najboljše 4 reprezentance Evrope!

ČETRTFINALNA LESTVICA (SKUPINA 1)
1 SLOVENIJA 1 1 0 0 27:23 (+4) 2
2 Nemčija 1 0 1 0 25:25 (0) 1
3 Islandija 1 0 1 0 25:25 (0) 1
4 Srbija 1 0 0 1 23:27 (-4) 0

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji