Tretja tekma, tretja zmaga: prigarana, priborjena, zaslužena!

Ob 19. uri je slovenska mladinska reprezentanca v polni dvorani Golovec igrala proti Srbiji. Tekma, ki sicer ni odločala o napredovanju, saj sta obe reprezentanci že uvrščeni v četrtfinalno skupino, je pa odločala o tem, koliko točk si bosta reprezentanci prenesli v nadaljevanje tekmovanja.


Slovenija je tekmo začela s postavo Mazej, Ocvirk, Kosi, Rozman, Novak, Žabić in v vratih Dobaj.

Slovenci so začeli v obrambi zelo čvrsto, prvi gol so dobili šele v 4. minuti. Do 9. minute so si priigrali 2 zadetka prednosti, ki pa sta do 12. minute izpuhtela, ko so naši naredili nekaj napak v napadu in Srbi so izenačili na 5:5. Za tem sta sledila 2 zaporedna zadetka srbske reprezentance in Saša Praprotnik je bil v 14. minuti primoran vzeti prvo minuto odmora.

Po time-outu so Slovenci zaigrali veliko bolje kot v zadnjih nekaj minutah in že v 17. minuti izenačili na 7:7 ter tudi povedli za gol (8:7), ko je z izjemnim prodorom zadel Grega Ocvirk. V 20. minuti so naši povedli za 2 zadetka in svojo prvo minuto odmora je vzel tudi srbski selektor Nenad Maksić. 

V 25. minuti so Srbi uspeli izid ponovno poravnati (11:11), a so Slovenci hitro odgovorili  z zadetkom Mihe Kotarja. Dokaz, kako izenačeni sta ekipi in kako trdo bo treba garati za zmago, je sledil že čez 2 minuti, ko so Srbi povedli za gol (13:12).  Do konca polčasa so si naši fantje priigrali prednost enega zadetka. Polčas se je končal z rezultatom 14:13.

Omeniti velja Gašperja Dobaja, ki je v prvem polčasu zbral kar 8 obramb in Grego Ocvirka, ki je zadel 6 golov.

Grega Ocvirk je kljub zdravstvenim težavam – imel naj bi virozo – odigral odlično tekmo!

Takoj na začetku drugega polčasa je svojo odlično dnevno formo potrdil Dobaj, ki je ustavil prvi strel gostov, medtem ko so naši na drugi strani zadeli in povišali prednost na +2. V 38. minuti so prvič povedli za 3 (18:15) in srbski selektor je še drugič v tekmi položil zeleni karton na zapisnikarsko mizo.

V 15. minuti nadaljevanja so se srbski rokometaši približali na gol zaostanka (20:19) in tudi Saša Praprotnik je moral vzeti minuto odmora, ki je bila uspešna, saj so naši v napadu zadeli. Do 55. minute smo gledali izenačeno igro, nato pa je Domen Makuc zadel za +2 (24:22). Za tem je na sceno stopil vratar Mark Ferjan, ki je s tremi zaporednimi spektakularnimi obrambami poskrbel, da se slovenska mreža ni zatresla.

V 29. minuti je zadel Domen Novak, ki je povišal na +3 in vse je bilo odločeno! Do konca tekme je Slovenija še povišala prednost in premagala Srbe z rezultatom 27:23. 

Igralec tekme: GREGA OCVIRK – 12 golov

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji