Slovenci nadaljevanje prvenstva začeli z zmago

Pred moško mladinsko ekipo je bil na evropskem prvenstvu boj za mesta od 9. do 16.. Najprej jih čakal obračun s Poljsko. Tako Slovenci kot Poljaki so v drugi del tekmovanja odnesli po dve točki. Poleg Poljske, rokometaši Slovenije že jutri prav tako ob 15:30 čaka še obračun z Norveško, ki bo določil za katera mesta se bodo Slovenci borili v zaključku prvenstva. 


Poljaki so bolje odprli tekmo in v 4. minuti povedli z dvema zadetkoma prednosti. A igralci Slovenije so podobno kot na tekmi proti Danski rezultat hitro poravnali na 3:3. A vsaj na začetku vroči rokometaši Poljske so znova povedli z dvema goloma prednosti (6:4). Nato pa se je ob vodstvu Poljakov 7:5 začel šov Slovencev. Po delnem rezultatu 1:6 so si namreč varovanci Saše Prapotnika priigrali tri zadetke prednosti (8:11). Razumljivo je po minuti odmora moral seči poljski strateg Zygmunt Kamys. Slovenci so prvi polčas mirno peljali do konca, povedli tudi s štirimi goli  prednosti (11:15). Poljaki so do konca prvih 30. zaostanek znova znižali na tri zadetke in tako sta reprezentanci na odmor odšli ob rezultatu 13:16.

Rokometaši Slovenije so odločno vstopili v drugi polčas in že v 34. minuti povedli s petimi goli prednosti (14:19). Igralci Poljske so zaostanek hitro znižali na tri zadetke (16:19), a so Slovenci v 43. minuti vnovič povedli s petimi goli naskoka (17:22). Po nekaj minutah igre gol za gol pa so se Poljaki še enkrat več začeli približevati in v 52. minuti zaostanek znižali le še na en zadetek (23:24). Po minuti odmora slovenske izbrane vrste so se varovanci Saše Prapotnika nekoliko pobrali in si v 55. minuti znova priigrali tri gole prednosti (24:27). A žilavi Poljaki so se še enkrat vrnili in v zadnjo minuti vstopili z golom zaostanka (26:27). A igralci Slovenije so v zaključku zdržali in se veselili zmage z rezultatom 26:29.

Pri Poljakih je z osmimi goli izstopal Szymon Wiaderny, pri Slovencih je bil prav tako z osmimi zadetki najučinkovitejši Mitja Janc.

POLJSKA : SLOVENIJA  26:29 (13:16)
Wiaderny 8, Nowak 5; Janc 8, Ćirović 5

FOTO: RZS

Komentarji