V Evropo kar pet slovenskih moških klubov!

V prihajajoči sezoni 2022/23 se bo v evropskih tekmovanjih pomerilo kar pet slovenskih klubov. Poleg Celjanov, Trebanjcev, Velenjčanov in Ribničanov se bodo na evropsko pot podali tudi Slovenjgradčani, ki so s strani evropske rokometne zveze prejeli posebno vabilo. 


V začetku meseca julija so nasprotnike za nastop v ligi prvakov, ki se bo začela 14. septembra, prejeli Celjani, ki bodo nastope začeli v skupini B. Nasprotnike Celjanov si lahko ogledate na povezavi: Znani so nasprotniki Celja: Obetajo se nam izjemni spektakli!

Evropska rokometna zveza je včeraj objavila tudi razporede za drugo in tretjo raven evropskih tekmovanj. Trebanjci, ki bodo nastopali na drugi ravni evropskega tekmovanja, kamor se je prijavilo 46 ekip, bodo svojo pot začeli v 1. krogu. Dvajset ekip bo začelo v 1. krogu in štiriindvajset ekip v 2. krogu. Prva tekma Trebanjce čaka že 27. ali 28. avgusta, povratna tekma pa bo na sporedu 3. ali 4. septembra. 

Največ slovenskih klubov, pa bo nastopalo na tretji ravni evropskih tekmovanj. Na tretji ravni tekmovanja je bilo potrjenih kar 77 ekip, od tega bo 26 ekip začelo v 1. krogu in 51 ekip v 2. krogu. Slovenjgradčani bodo po 16 letih ponovno zaigrali evropski rokomet. Evropsko pot bodo začeli v 1. krogu. Uvodna tekma jih čaka 10. ali 11. septembra, povratna tekma pa 17. ali 18. septembra. 

Velenjčani in Ribničani bodo evropsko pot začeli v 2. krogu. Velenjčani se bodo tja podali kot nosilci, Ribničani pa se bodo podali kot nenosilci. Prva tekma za Velenjčane in Ribničane je na sporedu 29. ali 30. septembra, povratna tekma pa 5. ali 6. novembra. 

 

FOTO: Aljaž Sešel

Komentarji