Matevž Kunst se iz Nemčije seli v Avstrijo

Na socialnem omrežju Facebook smo zasledili novico, da se zlati reprezentant Slovenije iz evropskega prvenstva leta 2018, seli iz Nemčije v Avstrijo. 24- letni Matevž Kunst bo v prihodnji sezoni okrepil Handball Sportunion Leoben. 


24- letni Matevž Kunst je produkt celjske rokometne šole. V želji po nabiranju izkušenj se je v sezoni 2018/19 odločil za prestop k članski ekipi Herz Šmartna, kjer je v isti sezoni tudi prvič zaigral v ligi NLB. Na položaju levega zunanjega je v 18 tekmah prispeval kar 99 zadetkov. Po koncu uspešne sezone je prestopil k Dobovi, kjer je ostal dve sezoni. Njegova želja po napredovanju in pridobivanju izkušenj je postala še močnejša, zato se je odločil, da sprejme ponudbo nemškega tretjeligaša VFL Günzburg-a. Po dveh malo manj uspešnih sezonah, zaradi poškodbe, se Kunst seli v Avstrijo, kjer bo na položaju levega zunanjega okrepil Handball Sportunion Leoben.

Matevž je bil tudi član slovenske reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu do 20 let, osvojila odličje najbolj žlahtnega leska. 

Matevž Kunst: “Leoben je zame odlična odločitev, tam želim nadaljevati svojo kariero, obožujem vizije in ambicije kluba in zaradi tega sem ponosen, da sem del te ekipe.”

 

FOTO: Matevž Kunst FB

Komentarji