Slovenci pred zaključkom turnirja vknjižili novo zmago

Že pred tekmo z Norveško je bilo jasno, da bodo slovenski rokometaši, po včerajšnji zmagi nad Poljsko drugi del končali na prvem mestu v skupini. S tem so imeli zagotovljeno igranje za mesta od 9. do 12.. A vseeno je treba vsako tekmo odigrati na polno. Je pa s tem strateg Slovenije Saša Prapotnik je glede na to da so bili stvari že jasne lahko odpočil nekaj nosilcev igre.


Rokometaši Slovenije so hitro na začetku tekme povedli z dvema goloma prednosti (2:0), a so se Norvežani ekspresno vrnili. V prvi polovici prvega dela igra pa smo bili nato priča izenačeni igri gol za gol, tudi z nekaj menjavami v vodstvu. Nato pa so svojo pot odšli Slovenci. Po delnem izidu 8:2 so si priigrali prednosti šestih zadetkov (17:11). Do konca prvih 30. minut smo bili nato znova priča igri gol za gol. Tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki šestih golov (22:16).

Slovenci so odločno vstopili tudi v drugi polčas, povedli s sedmimi zadetki prednosti (26:19). nato pa podobno ko na začetku prvega polčasa manjši padec v igri, kar so izkoristili igralci Norveške, ki so se približali na štiri gole zaostanka (27:23). A igralci Slovenije niso odreagirali panično ter so v nadaljevanju Skandinavce držali na štirih golih razlike. A pred zadnjimi 10. minutami obračuna so Norvežani zaostanek znižali še za en gol (31:28) in tako nas je čakal razburljiv zaključek obračuna. Po izenačeni borbi do zadnjih minut pa so Slovenci v zadnjih treh minutah stvari znova postavili na svoje mesto. Z nekaj hitrimi zadetki so si znova priigrali sedem golov prednosti in se veselili nove zmage. Končni rezultat srečanja 42:34.

Pri Sloveniji je bil z osmimi zadetki najučinkovitejši Vid Miklavec, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme, pri Norveški je bil za desetimi goli najboljši strelec tekme in reprezentance, Aksel Lund.

SLOVENIJA : NORVEŠKA  42:34 (22:16)
Miklavec 8, Milivić 7; Hald 10, Kaaterdu 7

FOTO: RZS

Komentarji