Slovenci preko Fercev in Poljakov do napredovanja. Danes za 1. mesto!

Na evropskem prvenstvu v rokometu slovensko moško reprezentanco v ponedeljek ob 20.30 čaka obračun za prvo mesto v skupini D. Tekmica bo Norveška.


Izbranci selektorja Uroša Zormana so doslej na evropskem prvenstvu v Berlinu dobili obe tekmi in si zagotovili napredovanje v drugi del, ne pa še točk za Hamburg. Z uspehom proti Poljski (32:25) so izpolnili osnovni cilj v Berlinu. Ob tem so si z uvrstitvijo v drugi del, kjer se bodo pomerili še proti Švedski, Nizozemski iz skupine E ter Danski in Portugalski iz skupine F, si pri žrebu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2025 zagotovili na papirju boljše izhodišče.

Če je javnost malce kritično gledala na prvo zmago proti Ferskim otokom (32:29), ki je bila težko prigarana, je po sobotnem remiju Fercev in Norvežanov (26:26) stanje povsem drugačno. Po sijajnem večernem dvoboju obeh severnjakov sta četrtkovi točki proti Ferskim otokom vredni še več. “Že po prvi tekmi je bilo veliko kritik glede tekme proti Ferskim otokom. Včeraj so dokazali, da so resna ekipa, ta neodločen izid z Norveško ni slučaj,” je na medijskem terminu reprezentance v hotelu razlagal Zorman. “Za nas je bila tekma proti Poljski zelo težka, a smo pokazali značaj ter pametnejšo in boljšo igro. Vse se nam je poklopilo, fantje so odigrali 50 vrhunskih minut, zadnjih deset pa moramo spet malce popraviti,” je dodal slovenski selektor.

Izziv pred slovensko reprezentanco pa je velik. “Zagotovo so Norvežani drugačna ekipa od Poljske, več tečejo. So polni zvezdnikov svetovnega rokometa. Igrajo bolj fizično. Dobro se bomo pripravili na njih in vsi si želimo, da bi šli v drugi del z dvema točkama,” je povedal levoroki krilni rokometaš Domen Novak.

 

Komentarji